Necati Doğru Kimdir

Gazeteci, yazar Necati Doğru, 1 Aralık 1945 tarihinde dünyaya geldi.
Necati Doğru Kimdir

Necati Doğru’nun Biyografisi

Necati Doğru, eğitimini tamamladıktan sonra iş hayatına başladı ve kısa sürede 1982 yılında Güneş gazetesinin ekonomi bölümü sorumluluğuna yükseldi. Güneş Gazetesi’nde çalıştıktan sonra Cumhuriyet Gazetesi’ne transfer oldu. Bir dönem Cumhuriyet Gazetesi’nde çalışsa da gazete ile anlaşamadı ve sonrasında Milliyet Gazetesi’ne geçiş yaptı. Gazetenin ekonomi bölümünde boşluk oluşunca Milliyet Gazetesi ekonomi bölümüne transfer oldu.

Ardından gelen yıllarda ise sırasıyla sırasıyla Sabah ve Vatan Gazetesi’nde çalıştı. Vatan gazetesinde çalıştığı süre içerisinde yazdığı bir yazı gazetede yayınlamadığı gerekçesiyle gazeteye istifasını sundu.

2010 yılından itibaren Sözcü Gazetesi’ne geçiş yapan Doğru, yazdığı bir yazıda Cumhurbaşkanı’na hakaret ettiği gerekçesiyle 11 ay hapis cezası aldı ve bu ceza paraya çevrilerek beraat etti. Halen Sözcü  Gazetesi'nde köşe yazarlığı yapmaktadır.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.