Nebelung Kedisi Bakımı ve Özellikleri                

Nebelung kedisi kişiliği, bakımı, görünümü, sağlık durumu, iletişimi ve tüm özellikleri hakkında merak ettiğiniz her şey.
Nebelung Kedisi Bakımı ve Özellikleri                

Nebelung Kedisi Bakımı ve Özellikleri                

Nebelung, her bir tüyü gümüş rengine sahip muazzam parlaklığı ile bilinen eşsiz bir kedi türüdür. Dünyanın en pahalı kedi ırklarından bir tanesi olan bu sevimli dostumuz Mavi Rus kedisine olan benzerliği ile bilinmektedir. Yalnızca eşsiz görünümü ile değil nazik ve sevecen tavırları ile dünyanın en popüler kedi ırklarından bir tanesi olarak bilinmektedir.

İlk olarak ABD’de geliştirilen bu tür yarı uzun tüylere sahip iki Mavi Rus kedisinin çiftleştirilmesi ile denenmiştir.  2011 yılında üretici Cora Cobb’un kedi etkinliklerinde Nebelung türünü tanıtması ile şampiyonluk statüsüne hak kazanmıştır. Böylelikle hızla ün salan Nebelung kedisi sayıca az olması nedeniyle özellikle Amerika ve İngiltere’de görülmektedir.

nebelung.jpg


Nebelung Kedisi Kişiliği

Nebelung utangaç kişiliği ile bilinmesinin yanı sıra aile ortamında etrafında olup iten her şeye dahil olmaktan kendini alıkoyamamaktadır. Özellikle sahibi ve diğer aile fertleri tarafında ilgi görmesi durumunda kalıcı bir bağlılık oluşturduğu söylenmektedir. Ancak eve bir misafir geldiğinde hemen bir yerlere saklanmayı tercih etmektedir. Rutin bir yaşamdan hoşlanan Nebelung kedisi düzenli beslenmekten ve oyunlar oynamaktan hoşlanacaktır.

Bir çok kedi gibi Nebelung kedisi de yalnız kalmaktan hoşlanmamaktadır. Sevecen, enerjik ve nazik kişiliği ile bir hayli konuşkan olan bu tür, çevresine bir şeyler anlatmaktan vazgeçmemektedir. Ayrıca ev içerisinde koşuşturmaktan ve kendini güvende hissedeceği bir kedi kulübesinde uyumaktan mutluluk duymaktadır. İnteraktif oyunlara eğilimleri ile oldukça zeki kişiliğe sahip Nebelung kedisi yeni yerler keşfetmekten ve sahibi ile beraber alışverişe gitmekten zevk almaktadır.

nebelung-001.jpg


Nebelung  Kedisi Görünümü

Nebelung oldukça zarif görünümü ile adeta Mavi Rus kedisini andırmaktadır. Vücut yapısı bir hayli kaslı olan bu türde kıvrımlı gövdesi ve püsküllü pençeleri ile son derece ince bacaklara sahip orta boy kedi ırkları arasında yer almaktadır. Yüz yapısı çıkıntılı elmacık kemikleri ile belirginleşen Nebelung kedisi göz kamaştıran bıyıkları ile eşsiz bir görünüme sahiptir.

Uzun tüy yapısı ile ipeksi bir görünüme sahip olan Nebelung kedisi ultra ince ve yumuşak bir yapıya sahiptir. Zarif bedeninin arkasına gizlenmiş eşsiz renk tonları ile Nebelung kedisinin kulak arkası vücut rengine göre açık tonlara sahip bir görünümdedir. Türün orijinal rengi açık yada orta tonlara sahip mavi renk olarak bilinmektedir.

nebelung-002.jpg


Nebelung  Kedisi Bakımı

Nebelung kedisi diğer kedi türlerinde de olduğu gibi titiz bir bakım uygulamasına ihtiyaç duymaktadır. Her daim düzenli beslenme ve hijyenik ortam koşullarının sağlanması bu kedi için oldukça önem arz etmektedir. Bakım uygulamalarında ilk olarak tüy yapısının korunması için düzenli tarama işlemleri Nebelung kedinizin ölü tüylerden kolayca kurtulmasına yardımcı olacaktır. Ayrıca ılık bir banyo ile kedinizin rahatlamasına yardımcı olabilirsiniz.

Tüy bakımı kadar tırnak bakımının da oldukça önemli olduğu Nebelung kedinizin tırnaklarını kedi kuaförü yada veteriner kliniğinde kesim uygulamaları yaptırmanız gerekmektedir. Ayrıca evinize alacağınız kedi tırmığı ile tırnaklarında ki ölü tabakaların kendi yolu ile kolayca kırılmasına olanak sağlayabilirsiniz. Hızlı ve hareketli kişiliği ile Nebelung kedinizin kulaklarında biriken tozları düzenli olarak nemli bir bez ile silmeniz de yeterli olacaktır.

nebelung-003.jpg

 


Nebelung Kedisi Sağlık Durumu

Dünyanın en sağlıklı kedi ırklarından bir tanesi olan Nebelung kedisi hiçbir kalıtsal hastalık barındırmamaktadır. Yapılan araştırmalar neticesinde bir Nebelung kedisinin ortalama yaşam süresi kaliteli beslenme ve uygun çevre koşullarının sağlanması durumunda 15 ile 18 yıl arasında değişiklik göstermektedir.

Nebelung kedisinin beslenme programını oldukça dikkatli yapmanız gerekecektir. Özellikle bu ırkın yemek konusunda oldukça kararsız oldukları bilinmektedir. Buna bağlı olarak aşırı kilo ve obezite şikayetleri kedinizin sağlığını etkilemektedir. Her daim kaliteli mama ve diyet uygulaması ile yaşam süresini en üst düzeye taşıyabilirsiniz. Ayrıca bakteri ve parazitlere karşı düzenli aşı uygulamalarının yapılması hastalıklara karşı dirençli olmasına yardımcı olacaktır.

nebelung-004.jpg


Nebelung Kedisi Çocuklar ve Evcil Hayvanlar İle İletişimi

Oldukça utangaç kişiliği ile bilinen Nebelung kedisi ev ortamına alıştırılması durumunda oldukça kuvvetli bağlar kurabilmektedir. Böylelikle çocuklu aileler için mükemmel bir seçim olduğu söylenmektedir. Her daim iri ve vahşi görünümlerinin arkasında yatan sevecen kişiliği ile çocuklarla yakın temasta olmaktan mutluluk duymaktadır. Ancak daha küçük çocuklar ile bir araya getirilmesinde ebeveynlerin kontrollü olması gerekmektedir.

Çocuklar ile olduğu gibi diğer evcil hayvanlarla da oldukça iyi geçinebilen Nebelung kedisi, özellikle birlikte büyütülmesi durumunda kedi ve köpekler ile yakın bir dost olabilmektedir. Onlar ile oyun oynamaktan ve diğer evcilleri takip etmekten hoşlanan Nebelung kedisini yabancı bir evcil ile aynı ortama soktuğunuzda oldukça dikkatli olmanızda fayda var.

nebelung-005.jpg


Nebelung Kedisi Özellikleri

  • Oldukça nazik, sevecen ve utangaç kişiliği ile bilinen Nebelung kedisi görünümü sayesinde bir hayli büyüleyicidir.
  • Nebelung kedisi sayıca az olmasından dolayı dünyanın en pahalı kedi ırkları arasında yer almaktadır.
  • Küçük bir aslanı andıran Nebelung kedisi uzun tüy yapısı ve gümüş rengi ile eşsiz bir görünüme sahiptir.
  • Herhangi bir kalıtsal hastalığa sahip olmayan bu tür için ortalama yaşam süresi 18 yıla kadar çıkabilmektedir.
  • Orta boy kedi ırkları arasında yer alan Nebelung, bir hayli kaslı vücuda sahiptir.
  • İnteraktif oyunlardan hoşlanması ile yeni şeyler öğrenme konusunda oldukça başarılı olan bu tür zekası ile bilinmektedir.
  • Nebelung kedisi oldukça akıllı, enerjik ve hareketli bir kedi olmasından dolayı her daim ilgi beklemektedir.
  • Eğer ki bir Nebelung kedisi sahiplenmeye karar verdiyseniz her daim kaliteli mama kullanmaya ve düzenli aşı uygulamaları ile kedinizin yaşam kalitesini en üst düzeye taşıyabileceğinizi bilmenizi isteriz.

Önerilen İçerik: Kedi Türleri ve Özellikleri

NeOldu.com / Hayvansever

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum