Nazlı Öztarhan Kimdir

Türk televizyonlarında haber spikerliği yapan Nazlı Öztarhan, 1977 yılında İstanbul’da dünyaya geldi.
Nazlı Öztarhan Kimdir

Nazlı Öztarhan Biyografisi

Doğuş Holding’in üst düzey yöneticisi Yücel Çelik ve Semra Çelik’in çocuğu olarak dünyaya geldi. İlk ve ortaokulu İstanbul’da okuduktan sonra lise eğitimini almak için İsviçre’ye gitti ve burada bir Amerikan Okulu’nda eğitimini tamamladı.

Amerikan Lisesi’nden mezun olduktan sonra üniversite eğitimi için de Amerika’da kaldı ve Emerson Üniversite’sinden televizyon-video ve psikoloji olmak üzere çift daldan mezun oldu. Akademik eğitimini tamamladıktan sonra Türkiye’ye geri döndü.

 

Nazlı Öztarhan'ın Kariyeri

1999 yılında Türkiye’ye dönen Nazlı Öztarhan, NTV Haber merkezinde polis-adliye muhabiri olarak işe başladı. 5 yılı aşkın bir süre muhabir olarak görev yaptı. “Güne Başlarken” adlı sabah kuşağında, kent hikâyeleri ve portrelerinin yer aldığı “şehir notları” adlı bölümü hazırladı.

nazlı öztarhan haber spikeri

Kariyerinde önemli bir bölüm olan 2002 yılında, Amerikan Dışişleri Bakanlığı’nın davetlisi olarak Beyaz Saray, Pentagon gezilerini de içeren “televizyon gazeteciliği” programını yaptı.

2005 yılında Türkiye’nin ilk özel televizyonu olan Star TV’ye geçti ve bir sene sonra ünlü spiker Erdoğan Aktaş ile “Kırmızı Koltuk” programını sundu.

2008 yılında Uğur Dündar’ın Ana Haber’inde muhabirlik yaparken, 2011 yılında Uğur Dündar’ın yerini bırakması sonucunda Star Ana Haber’in spikeri oldu.

Nazlı Öztarhan, 2007 ve 2013 yıllarında En İyi Kadın Haber Sunucusu ödülünü aldı.

Nazlı Öztarhan, ilk evliliğini işadamı Burak Öztarhan evlendi ve 2012 yılında boşandı. Bu evlilikten bir çocuğu oldu. İkinci evliliğini ise Beşiktaş'ın eski başkanı Serdar Bilgili ile yaptı. 2015 yılında boşandı.

 

Nazlı Öztarhan’ın Çalıştığı TV Kanalları

  • 1999-2005 - NTV
  • 2005- - Star TV

Nazlı Öztarhan’ın TV Programları

  • 1999-2005 - NTV Haber (NTV)
  • 2005-2006 - Nazlı Öztarhan ile Gece Haberleri (Star TV)
  • 2006 - Kırmızı Koltuk (Star TV) (Erdoğan Aktaş ile birlikte)
  • 2006-2008 - Star TV Ana Haber Bülteni (Star TV)
  • 2008-2011 - Hafta sonu Haberleri (Star TV)
  • 2011-halen - Star TV Ana Haber Bülteni (Star TV)

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.