Nazlı Ilıcak Kimdir

21. Dönem Fazilet Partisi milletvekilliği yapan Nazlı Ilıcak, 1944’te Ankara’da dünyaya geldi.
Nazlı Ilıcak Kimdir

Nazlı Ilıcak Biyografisi

İlkokulu Ankara, liseyi İstanbul ve Üniversite eğitimini İsviçre’de siyaset bilimi üzerine aldı. Mezun olduktan sonra Türkiye’ye döndü. İlk zamanlar gazetecilikle ilgilenmeyen Nazlı Ilıcak, yaşadığı psikolojik sorunlardan kurtulabilmek ve bir şeylerle ilgilenmek adına gazeteciliğe Tercüman gazetesi ile adım attı. İlk evliliğini 1969’da Kemal Ilıcak ile yaptı. Bu evlilikten 2 çocuğu dünyaya geldi. İkinci evliliğini ise 1994’te Emin Şirin ile yaptı. Evliliği 2003’te son buldu.

Nazlı Ilıcak kafa dağıtmak için başladığı gazetecilik mesleğinde adını yavaş yavaş duyurmaya başladı. Turgut Özal’a muhalif olan Nazlı Ilıcak, 80’li yıllarda eleştirerek yazdığı bir yazısı nedeniyle 3 ay boyunca cezaevinde kaldı. Cezaevinden çıktıktan sonra ise TRT’de çalışmaya başladı. Yazıları nedeniyle dikkatleri üzerine çeken Nazlı Ilıcak dönemin Yargıtay Başsavcısı Vural Savaş’ı eleştiren bir yazıyı kaleme alması nedeniyle tazminat ödemeye mahkum oldu.

 

nazli-ilicak3.jpg

 

1999’a geldiğimizde ise Fazilet Partisi İstanbul milletvekili olarak mecliste yerini aldı. Ayrıca o dönemde meclise başörtüsü ile giren Merve Kavakçı’ya da destek olmuştur. 2001’de Fazilet Partisi’nin kapatılmasıyla vekilliği düşmüştür. 2011 genel seçimlerinde ise AKP’den aday adayı olmuştur fakat isteği geri çevrilmiştir. 17 Aralık 2013’te yaşanan yolsuzluk olayları nedeniyle kalema aldığı yazısında bakanların yargılanması gerektiğini dile getirdiği için Sabah gazetesindeki işine son verilmiştir. 2 Mart 2014 tarihinden itibaren Nazlı Ilıcak’la Pazar Gezmesi isimli programın sunuculuğunu yapmiştır.

Nazlı Ilıcak, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Gülen Harekatı'na karşı devlet içerisindeki "Paralel Devlet Yapılanması" na yönelik gerçekleştirdiği operasyonlara karşı çıktı. O dönemlerde yazdığı Bugün gazetesinden sürekli olarak paralel devlet yapılanmasını aklamaya çalışması ve 2016 yılında Ankara'da gerçekleşen bombalı eylemden sonra halkı galayana getirircesine AKP hükümetini sürekli olarak istifaya çağırması başta kendi çevresi olmak üzere toplumun büyük bir kısmından tepki gördü. Aynı yılın temmuz ayında gerçekleşen ve başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminin ardından tüm gözler onu aradı. Darbe girişiminden tam 11 gün sonra Bodrum'da yakalanıp Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından "Silahlı Terör Örgütü Üyeliği" suçundan hapse atıldı.

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.