Nathan Kimdir

Tam adı Nathan Allan de Souza olan, 13 Mart 1996’da Brezilya’nın Blumenau kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve Brezilya Milli Takımı’nda orta saha pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Nathan Kimdir

Nathan Biyografisi

Nathan’ın Kulüp Kariyeri

Nathan, futbol hayatına ilk olarak 2009 yılında Brezilya’nın Atletico Paranaense takımının alt yapısında başladı.  Uzun süre burada kendini geliştirdi ve 2014 yılına kadar yıldız ve genç takımlarda forma giydi.

nathan atletico paranaense

Gösterdiği etkili performans sayesinde teknik ekip tarafından A takıma yükseltildi. İlk sezonunda Atletico Paranaense ile 15 maça çıktı. 2015 yılında da Brezilya’da mücadele eden Nathan, o sene 10 maçta forma giydi. Bu maçlardan 8’i Sudamericano U20 şampiyonasında oynandı. 2015 yılında gösterdiği performans ile dikkatleri üzerine çekti ve güçlü kulüplerden transfer teklifleri aldı. Kendisi ile en çok ilgilenen kulüp Chelsea ile sözleşme imzaladı. Transfer 4,5 Milyon Euro’ya bitirildi.

Nathan’ın Milli Takım Kariyeri

Nathan, kariyerinde milli formayı ilk kez 2013 yılında Brezilya U-17 takımına davet edilmesiyle beraber giydi. 5 maçta saha da görev aldı ve 5 kez fileleri havalandırarak etkili bir performans gösterdi. 2014 yılında ise Brezilya U-20 takımına davet edildi. Burada ise takımla beraber 14 maçta yer aldı ve 3 kez gol atma başarısı gösterdi.

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.