"Nasa Dünya Dışı Yaşamı Açıklamak Üzere"

NASA'nın Dünya gezegeni dışında yaşam arayışında somut bulgular elde ettiğini iddia eden ünlü hacker ve aktivist grup Anonymous, açıklama yapmalarının yakın olduğunu söyledi.
"Nasa Dünya Dışı Yaşamı Açıklamak Üzere"

Uluslararası aktivist ve bilgisayar korsanı grubu Anonymous tarafından hazırlanan son video ile Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi’nin ( NASA) dünya dışı gezegenlerde yaşam bulunduğunu açıklamak üzere olduğu iddia edildi. 

Anonymous, yaptığı açıklamada Nisan ayında NASA yöneticisi Thomas Zurbuchen'ın katılımıyla gerçekleşen "Yaşam Arayışındaki Gelişmeler" adlı kongre oturumundan bazı söylemleri aktardı. Buna göre, Dr. Zurbuchen, ABD kongresinde "Medeniyetimiz evrende uzaylı yaşamının keşfinin eşiğinde." diyor ve bunun tarihte örneği olmayan derin bir buluş olduğunun altını çiziyor.

DÜNYA İLE BENZER GEZEGENLERDE YAŞAM OLABİLİR

NASA tarafından geçtiğimiz hafta Güneş Sistemi dışında olan 219 yeni gezegenin keşfedildiği duyurulmuş ve bunlardan 10 tanesinin Dünya ile benzer özellikler taşıdığı belirtilerek yaşam olabileceği söylenmişti. İddiaya göre, Dünya gibi kayalık olan bu gezegenler, kendi sistemleri içerinde "Goldilocks Alanı" içerisinde bulunuyor, yani sıvı formda su bulunabilmesi için güneşe ideal uzaklıktalar. Güneş Sistemi dışında, 4034 sayısına ulaşan, Kepler Uzay Teleskobu’nun keşfettiği gezegenlerden 50 tanesinde yaşam ihtimali bulunuyor.

Nasa tarafından yapılan açıklamada, "Kepler verileri kullanılarak ulaşılan sonuçlara göre küçük gezegenlerde iki farklı boyut kümelenmesi gözlemlendi ve bunlar yaşam arayışında önemli göstergeler içeriyor." ifadelerine yer verildi.

Anonymous, ek olarak 39 ışık yılı uzaklıktaki ultra soğuk cüce yıldız TRAPPIST-1 etrafında yörüngelenen 7 adet Dünya benzeri gezegen olabileceğini de dile getirdi. Bu sayı, 3 olarak açıklanmıştı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum