Namık Havutça Kimdir

Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir Milletvekili olan Namık Havutça, 1957 yılında Balıkesir Bandırma'nın Misakça köyünde doğmuştur. Babasının adı Hasan, annesinin adı Nadide'dir.
Namık Havutça Kimdir

Namık Havutça Biyografisi

Namık Havutça’nın Eğitim ve Çalışma Hayatı

Anadolu Üniversitesi Tarih Bölümü  ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdikten sonra tarih öğretmeni olarak görev yaptı.  Daha sonrasında serbest avukat olarak çalıştı.  Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde Siyaset Bilimi yüksek lisansını tamamladı.

Sırasıyla Eğitim-İş ve Eğitim-Sen'in yönetim kurullarında görev yaptı. Bandırma İktisat Fakültesinde inkılâp tarihi derslerine girdi.

 

Namık Havutça’nın Siyasi Hayatı

2004-2009 Bandırma Belediye meclis üyeliği ve CHP grup sözcülüğü, 2009-2011 Balıkesir İl Genel Meclis Üyeliği ve CHP Grup Başkanvekilliği görevlerinde bulundu.

24. Dönemde CHP Balıkesir Milletvekili seçildi.TBMM’de İçişleri Komisyonu, Yasadışı Dinlemeleri Araştırma Komisyonu, Soma Araştırma Komisyonu, 4 Bakan Hakkında Açılan Soruşturma Komisyonu üyesi olarak temsil etti. Halen TBMM Milli Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu üyesidir. 2013 Haziran’ında CHP TBMM Grup Yönetim Kurulu’na seçildi. Avrupa Gazeteciler Derneği 2012 Yılı Siyasetçi Ödülü ile Bandırma Gazeteciler Cemiyeti 2013 ve 2014 Yılın Siyasetçisi ödüllerini aldı.

Eğitim-Sen Bandırma Temsilciliği Başkanlığı, Bandırma Belediye Meclisi Üyeliği ve İl Genel Meclisi Grup Başkanvekilliği görevlerine seçildi. Balıkesir Barosu Yönetim Kurulu Üyeliği görevini üstlendi. Atatürkçü Düşünce Derneği ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Üyesi oldu.

Namık Havutça, 25. ve 26. Dönem Genel Seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir Milletvekili olarak meclise girmiştir. 

Havutça, evli ve 2 çocuk babasıdır.

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.