Nambiya İskelet Sahili: Cehennem Kıyısı

Nambiya’da bulunan, oldukça güzel bir sahil olan iskelet sahiline neden cehennemin kıyısı denmiştir? İnsanların hayranlıkla izlediği iskelet sahilleri aslında bir ölüm tuzağı;
Nambiya İskelet Sahili: Cehennem Kıyısı

Antik Nambiya’nın Çölü ile Atlantik Okyanusu’nun kalbi olan bembeyaz kumlardan oluşan bir sahildir. Bakıldığı zaman masumane görünümüyle insanı kendine çeker. Bilmeyenler için bu sahil adeta bir tuzaktır. Yüzlerce kilometre uzunluğuna sahip olan sahil dünyanın en tehlikeli ve ıssız kıyı şeridine sahiptir. Sahil batan gemilerin enkazı ile dolup taşmıştır.

nambiya

Portekizliler tarafından Nambiya’nın sahillerine "Cehennem Kıyıları" adı verilmiştir. İskelet Sahilleri adı verilen 500 km uzunluğundaki bu sahil, yaşam belirtisi olmadığı gibi çok tehlikeli bir noktadır. İki ucunun arasındaki mesafe insanoğlunun ulaşamayacağı kadar uzundur. Düşünsenize ucu görünmeyen bir sahil, etrafında çöl kumları ve denizin vurduğu gemi enkazlarından başka bir şey yok. Kavurucu sıcakların yanı sıra sahilin ortasına düşen kişilerin kurtulması olanaksızdır. İngiliz doğa bilimcisi bu sahil üzerinde yapmış olduğu araştırmalar sonucu şu sözü söylemiştir; “ölüm bile böyle bir yerde sürgün”

iskelet sahili

İskelet Sahilleri İnsanları Yutuyor;

iskelet sahili

İskelet sahillerinin uzunluğu ile birlikte Atlantik okyanusunun sert dalgalarının kurbanı olan kişileri içinde yutuyor. Kaza sonucu kıyıya vuran gemilerde kurtulanlar olmamıştır. İnsanları yutan sahiller olarak tarihe geçen Nambiya sahillerinde binlerce kişinin iskeletlerini görmek mümkündür. Bunun için bu sahillere İskelet Sahilleri adı verilmiştir. Deniz kabuklarının yerine insan kemiklerinin bulunduğu bu sahillere birçok gazeteci keşif için gitmiş, ancak bir daha dönememiştir. Ayrıca kumsalın uzun yıllar boyunca rüzgarın etkisi ile dövülen toz taneciklerinin oluşturduğu şekil çoğu insanlarca kafatasına benzetilmiştir. Kumsalı takip eden ve izleyen kişiler tarafından bu sahilin lanetli olduğu düşüncesi yayılmıştır ama yine de gezilip görülmesi gereken yerler arasındadır.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.