Nagihan Karadere Kimdir

Atletizm dalında Türk Milli Takımı’nı temsil eden Nagihan Karadere, 1984 yılında Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde doğdu.
Nagihan Karadere Kimdir

Nagihan Karadere’nin Biyografisi

Nagihan Karadere, henüz eğitim öğretim hayatını sürdürürken atletizme ilgi duydu ve bu alanda kendisini geliştirdi.

2003 yılında Köstence'de düzenlenen Balkan Gençler Atletizm Şampiyonası'nda 400 metre branşında altın madalyanın sahibi oldu. Sadece 400 metrede değil aynı zamanda bu şampiyonada 4x 400m bayrak yarışında gümüş madalya kazanma başarısı gösterirken,  4x100m bayrak yarışında da bronz madalya kazandı.

nagihan karadere sporcu

Özellikle sürat koşuları klasmanında başarılar elde eden Nagihan Karadere, Çin'in Shenzhen şehrinde yapılan 2011 Dünya Üniversite Yaz Oyunları'nda 400 metrede üçüncü olarak bronz madalya kazandı.

2012 Yaz Olimpiyatları’nda, atletizm 400 metre engelli seçmelerinde mücadele eden Nagihan Karadere, hatalı çıkış yapınca yarış dışı bırakıldı.

Nagihan Karadere, Türkiye’nin en çok izlenen yarışması olan ve Acun Ilıcalı’nın sahip olduğu TV8 televizyonunda yayınlanan ‘’ Survivor 2016 ‘’ya katılacak. Kendi takımında Çağan Atakan Arslan, Ebru Öztürk, Eda Akkaya, Ezgi Avcı, İbrahim Yattara, Serkan Ercan Tuğba Özay, Yılmaz Morgül ve Yunus Günçe yer alıyor.

Neoldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.