Nabil Fekir Kimdir

Nabil Fekir, 18 Temmuz 1993’de Fransa’nın Lyon kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve Fransa Milli Takımı’nda ofansif orta saha pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Nabil Fekir Kimdir

Nabil Fekir’in Kulüp Kariyeri

Nabil Fekir, çok genç yaşlarda ilgi duyduğu futbol kariyerine ilk olarak AC Villeurbanne takımının alt yapısında başladı. Burada sadece bir sezon forma giydi ve ardından Vaulx En Velin’in alt yapısına geçiş yaptı.

2 sezon burada forma terleten genç futbolcu 2005 yılında ise Lyon’un alt yapısında yer aldı. Lyon’da iki yıl mücadele ederek gelişimine büyük katkı sağladı ve 2007 yılında eski takımı Vaulx En Velin’e daha sonra ise 2010 yılında Saint Priest’e transfer oldu. Alt yapı kategorisinde son olarak tekrardan Lyon’a dönüş yaptı ve 2011 yılında ilk kez B takıma çağrıldı.

nabil fekir olympique lyon

2013 yılına kadar B takımda mücadele eden Nabil Fekir,  toplamda 62 maça çıkarken 13 de gol atma başarısı gösterdi. 2013 yılında ilk kez A takıma çağrıldı. Kariyeri boyunca 56 maça çıkarken toplamda da 16 gol attı. 2017 yılı itibariyle kariyerinde Lyon Kulübü’nde devam etmektedir.

Nabil Fekir’in Milli Takım Kariyeri

Nabil Fekir, milli formayı kariyerinde ilk olarak 2014 yılında Fransa U-21 kadrosuna davet edilerek giyme şansını yakaladı ve sadece 1 kez forma giyebildi. 2015 yılında ise Fransa A Milli Takımı’na davet edilen Nabil Fekir, kariyeri boyunca 4 maçta forma giyerken burada da 1 kez golle tanışma şansını yakaladı.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.