Nabil Bentaleb Kimdir

Nabil Bentaleb, 24 Kasım 1994’de Fransa’nın Lille kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve Cezayir Milli Takımı’nda orta saha pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Nabil Bentaleb Kimdir

Nabil Bentaleb Biyografisi

Nabil Bentaleb’in Kulüp Kariyeri

Nabil Bentaleb, futbol kariyerine ilk olarak 2001 yılında AJS Wazemmes takımında futbola başladı. 3 yıl burada görev aldıktan sonra 2004 yılında Lille’nin alt yapısına geçiş yaptı. Doğduğu kentin en büyük takımında 5 sezon top oynadı ve burada sergiledi performans ile genç yaşlarda ismini duyurmaya başladı. Ardından gelen yıllarda ise sırasıyla Mouscron, Dunkerque ve İngiltere’nin güçlü ekiplerinden Tottenham Hotspur’a transfer oldu.

nabil bentaleb tottenham hotspur

Tottenham ile bir sezon alt yapı kademelerinde görev aldı ve genç takımda oynadığı futbol sayesinde teknik ekip tarafından as takıma yükseltildi. 2013-2014 sezonunda kariyerinin ilk profesyonel karşılaşmasına çıktı ve sezon içerisinde bütün alanlarda 20 karşılaşmada yer aldı. Aynı zamanda bu sezon içerisinde 4 kez Uefa Avrupa Ligi maçında görevlendirildi.

Bir sonraki sezon takımda yerini sağlamlaştırmayı başaran başarılı futbolcu 35 maça çıkıp 1 kez gol sevinci yaşadı. Bu süre içerisinde milli takımlar seviyesinde önemli organizasyonlara katıldı ve 2015-2016 sezonunda da sahaya Tottenham Hotspur forması altınca çıktı.

Nabil Bentaleb’in Milli Takım Kariyeri

Nabil Bentaleb, milli formayı kariyerinde ilk kez 2012 yılında Fransa U-19 takımında giydi. Aslen Cezayirli olan futbolcu, U-19 kadrosunda yer aldığı süre içerisinde sadece bir defa forma giydi. 2014 yılında ise kariyerinde ilk kez Cezayirli futbolcu kariyeri boyunca formayı 17 kez giyip 3 gol atma başarısı gösterdi. Nabil Bentaleb’in bu süre içerisinde 2014 Dünya Kupası’nda yer aldı ve iki karşılaşmada boy gösterdi.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.