Mustafa Yumlu Kimdir

Mustafa Yumlu, 25 Eylül 1987 tarihinde Trabzon’da dünyaya gelen, Türk Milli takımı ve diğer kulüp takımlarında defans pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Mustafa Yumlu Kimdir

Mustafa Yumlu’nun Kulüp Kariyeri

Mustafa Yumlu, küçük yaşlarda ilgi duyduğu futbola ilk olarak 1993 yılında Aydınlıspor’da başladı. 6 sene forma giydiği minikler takımından 1999 yılında ayrıldı ve şehrin en büyük takımı olan Trabzonspor’un alt yapısına geçiş yaptı.

Fiziği gelişmediği gerekçesiyle 4 sezon forma giydiği takımında yeni bir sözleşme imzalamayarak serbest kaldı. 2003 yılının sezon başında bu sefer aynı şehrin başka takımı olan İdmanocağı Kulübü’ne geçiş yaptı. 2 sezon peş peşe genç takımlar şampiyonluğu yaşadı. Bu takımda gösterdiği performans sonucunda 2. Lig B kategorisinde mücadele eden Arsinspor’a transfer oldu.

2 sezon forma giydiği takımda 31 maçta forma giyen Mustafa Yumlu, kendini geliştirmesi için de dönemin adıyla Değirmenderespor, şimdiki adıyla ise 1461 Trabzon’a kiralık olarak gönderildi. Oynadığı 29 maçta 1 gol atma başarısı gösterdi.

2008 yılında ise Trabzonspor’a geri döndü ve takımı ile 5 yıllık sözleşme imzaladı ve burada geldiğinde hiç forma şansı bulamadan Karadenizspor’a kiralık olarak gönderildi. 2 sezon boyunca forma giydiği takımda etkili performans göstererek 57 maça çıktı ve 6 gol atma başarısı gösterdi.

Bu sayede Trabzonspor teknik ekibinin gözüne girerek A takımda forma giymeye başladı. 2010 yılında döndüğü takımında 2013-2014 sezonuna kadar 93 maçta forma giyip 6 gol atma başarısı gösterdikten sonra 2014-2015 sezonu öncesi takıma yaşadığı sıkıntılardan dolayı Eskişehirspor Kulübü'ne kiralık olarak gönderildi. Bir sezonda 18 maçta forma giydi.

Sonraki yıllarda ise Trabzonspor'a tekrardan döndü ancak 2016-2017 sezonunda Akhisar Belediyespor'a transfer oldu.

Musta Yumlu’nun Milli Takım Kariyeri

Mustafa Yumlu, genç yaşlarında Türk Milli Takımı’nın herhangi bir kategorisinde çağrılmadı. İlk kez ise 2011 yılında Türkiye Milli Takımı A2 kadrosuna davet edildi. 9 Şubat 2011 yılında ilk kez ay yıldızlı formayı Belarus A2 takımına karşı oynana özel maçta giydi.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.