Mustafa Ünal Kimdir? & Hakkında Bilgi

1974 yılında Sivas’ın Gürün ilçesinde doğdu. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Bu içeriğimizde Mustafa Ünal hakkında merak edilenleri bir araya getirdik.
Mustafa Ünal Kimdir? & Hakkında Bilgi

Mustafa Ünal Biyografisi

Ak Parti teşkilatı için önemli isimlerden bir tanesi olan Mustafa Ünal, 1974 yılında Sivas’ın Gürün ilçesinde dünyaya gelmiştir.


Mustafa Ünal Eğitim Hayatı

İlk ve orta öğretim eğitimini doğduğu şehirde tamamlayan Ünal lise için İstanbul Kabataş Erkek Lisesi’ni seçmiştir. Lise eğitimini tamamladıktan sonra ise lisans eğitimini almak üzere İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ni İngilizce eğitim dilinde başarılı şekilde bitirerek mezun olmuştur. Aynı üniversitede uzmanlık eğitimini alan Ünal, 2002 yılında göz hastalıkları ana bilim dalından uzmanlığını almıştır. 2002-2003 yılında Florance Nightingale Hastanesi’nde görev yapmaya başlamıştır.


Mustafa Ünal Çalışma Hayatı

2004 yılında Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalın’da Uzmanı olarak çalışmaya başlamıştır. Devamında yaptığı çalışmalar sonucu da 2006 yılında yardımcı doçent olurken, 2013 yılında ise profesör olarak öğretim elemanlığı yapmıştır. Hem yurtiçi hem de yurtdışında yaptığı çalışmalar olmuştur. İspanya’da Barselona Oküler Mikro cerrahi Enstitüsü’nde çalıştıktan sonra birçok ulusal ve uluslararası hakemli dergilerde makalesi ve bilimsel kongrelerde bildirileri yayınlanmıştır. 2007 yılından beri de Akdeniz Üniversitesi Göz Bankası müdürlüğünü başarılı bir şekilde devam ettirmektedir. Uzman olarak tanındığı alanların başında keratokonus ve diğer kornea hastalıkları, kuru göz, kataraks tedavisi, oküler yüzey hastalıkları gelmektedir.


Mustafa Ünal Siyasi Hayatı

Evli ve iki çocuk babası olan Ünal ileri seviyede İngilizce bilgisine sahiptir. 2016 yılından beri de Akdeniz Üniversitesi rektörü olarak çalışma hayatına devam etmektedir. Ak Parti kurucu üyelerinden olan Ünal aktif şekilde siyaset hayatına devam etmektedir. Karabük adaylığından dolayı yeniden gündeme gelen Ünal yaklaşan seçim döneminde adı sıklıkla anılan kişilerden bir tanesi olması nedeniyle dikkat çekmektedir. Yeni dönemde de aday olmasının arkasında yatan neden daha önceki başkanlık döneminin oldukça başarılı bir şekilde geçmesidir.

Önerilen içerik;

 Ak Parti Kurucu Üyeleri

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.