Mustafa Şentop Kimdir

Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul 3. Bölge Milletvekili olan Mustafa Şentop, 1968 yılında Tekirdağ'da doğmuştur. Babasının adı Ahmet, annesinin adı Nazire'dir.
Mustafa Şentop Kimdir

Mustafa Şentop Biyografisi

Mustafa Şentop’un Eğitim ve Çalışma Hayatı

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini tamamladıktan sonra Yüksek lisans ve doktorasını Marmara Üniversitesinde Kamu Hukuku alanında yaptı.
1993 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladı. 2002'de doktor, 2005'te doçent, 2011'de profesör oldu. Fatih, Maltepe, Işık, Doğuş ve İstanbul Ticaret Üniversitelerinde de lisans ve lisansüstü seviyesinde dersler verdi. Marmara Üniversitesinde Dekan Yardımcılığı, Fakülte Kurulu ve Fakülte Yönetim Kurulu Üyeliği gibi çeşitli idari görevlerde bulundu.

Çeşitli akademik dergilerde yayın kurulu üyesi ve editör olarak görev almıştır.Ayrıca Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi'nin (ESAM) İstanbul Başkanlığı görevini de yürüttü.

Mustafa Şentop , 25.ve 26.  Dönem Genel Seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul Milletvekili olarak meclise girmiştir.

Şentop, evli ve 4 çocuk babasıdır.

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.