Mustafa Sarıgül Kimdir

Mustafa Sarıgül, 15 Kasım 1956’da Erzincan’ın Güngören ilçesinde dünyaya gelen, 1999-2014 yılları arasında Şişli Belediye Başkanlığı görevini yürüten, Türk iş adamı ve siyasetçidir.
Mustafa Sarıgül Kimdir

Mustafa Sarıgül Biyografisi

Mustafa Sarıgül, babası Hakkı Sarıgül, annesiyse Ayşe Sarıgül'dür. Erzincan’da bulunan aile sonrasında İstanbul’a geçiş yaparken, ilkokula Erzincan’da başlayan Sarıgül, eğitimine İstanbul’da devam etti. Lise eğitimini de İstanbul’da aldıktan sonra üniversite eğitimini almak için Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi’ne kayıt oldu ve 4 senenin sonunda mezuniyetini gerçekleştirdi.

 

Mustafa Sarıgül’ün Siyasi Kariyeri

Mustafa Sarıgül, Siyasi yaşamına Cumhuriyet Halk Partisi Şişli İlçesi Gençlik Kolu Yönetim Kurulu üyeliği ile başladı. Daha sonra Gençlik Kolu Yönetim Kurulu sekreterliği, Gençlik Kolu Yönetim Kurulu Başkanlığı, ilçe başkanlığı, il başkan yardımcılığı görevlerinde bulundu.

mustafa sarıgül miting

1987 Genel Seçimlerinde Sosyal Demokrat Halkçı Parti (SHP) listesinden TBMM 18. Dönem İstanbul Milletvekili olarak parlamentoya girdi.

1994 yılında ilk kez ilk kez Şişli Belediye için aday oldu ancak kazanamadı. Sonrasında bir kez daha 1999 Yerel Seçimlerinde kazanarak Şişli Belediye Başkanı görevini üstlendi. 2002 yılına kadar DSP bünyesinde kalsa da, bir dönem Yeni Türkiye Partisi’ne geçerken, burada çok barınamadı ve 2003'te YTP'den ayrılarak Cumhuriyet Halk Partisi'ne katıldı. 28 Mart 2004 yerel seçimlerinde CHP ikinci kez Şişli Belediye Başkanlığına seçildi.

mustafa sarıgül miting

2005 yılında CHP Genel Başkanlığına aday oldu ancak Deniz Baykal karşısında kaybetti. 24 Mart 2005'te, CHP Yüksek Disiplin Kurulu tarafından “Kurultayı arbede ve şiddet ortamına çevirdiği” gerekçesiyle CHP'den ihraç edildi.

2008 yılında Demokratik Sol Parti bünyesine katılan Sarıgül, 2009 Yerel Seçimlerinde, bu sefer DSP'den, üçüncü kez Şişli belediye başkanlığına aday oldu.

Yeni parti kurma çalışmalarına başlayan, 2009 yılında Türkiye Değişim Hareketi'ni başlattı. 2010 yılı ocak ayı başında yeni partisini kuracağını açıklayan Mustafa Sarıgül bu partinin tüzük taslaklarını medyaya açıkladı.

mustafa sarıgül chp

2013 yılında bir kez daha CHP saflarına katılan Sarıgül, 2 Kasım 2013 günü Mustafa Sarıgül'ün CHP'ye partiden ihracı kalkması için verdiği dilekçe sonrası Parti Meclisi'nde onaylanıp 3 Kasım 2013 günü partiden ihracı kalkmış ve resmen tekrar CHP'ye döndü.

2014 yerel seçimlerinde CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adayı olan Sarıgül, başkanlığı AK Parti adayı Kadir Topbaş'a 7 puan farkla kaybetti.

Mustafa Sarıgül iki kez evlendi. İkinci evliliğini Aylin Kotil ile yaptı ve bu evliliği de 2008 yılında son buldu. Bu iki evlilikten de birer çocuğu dünyaya geldi.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.