Mustafa İsen Kimdir

Adalet ve Kalkınma Partisi Sakarya Milletvekili olan Mustafa İsen, 1953 yılında Adapazarı'nda doğmuştur.
Mustafa İsen Kimdir

Mustafa İsen’in Eğitim ve Çalışma Hayatı

1975 yılında Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden mezun olduktan sonra eğitim hayatına devam eden İsen, doktorasını tamamladıktan sonra Yardımcı Doçent ünvanını da almıştır. Bu süreç içerisinde 1981 yılında Milli Eğitim Bakanlığı aracılığı ile Belgrat Üniversitesi Filoloji Fakültesine öğretim elemanı olarak gönderilmiş ve 1983 yılına kadar burada görev yapmıştır. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde de alanıyla ilgili dersler verdi.

1988 yılında önce Milli Eğitim Bakanlığında müşavir, ardından doçent olan İsen, 1994 tarihine kadar Gazi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi’nde bu unvanla çalıştı. Doçentliği esnasında Gazi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekan yardımcılığı ve Gazi Üniversitesi Türkçe Öğrenim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (TÖMER) başkanlık yaptı. 1994 yılında profesörlüğe yükselerek ilmî unvanları tamamlayan İsen, idari görevler almaya devam etti. Bu cümleden olmak üzere, Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde müdürlük, Gazi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde Bölüm Başkanlığı yaptı. 1997’de Gazi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi dekanı oldu. 2000 yılında Başkent Üniversitesi'ne geçerek Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nü kurdu.

Mustafa İsen’nin Siyasi Hayatı

17 Aralık 2002 tarihinde Kültür Bakanlığı Müsteşarlığına atandı. Kültür ve Turizm Bakanlıklarının birleşmesi sonucu 17.6.2003 tarihinde Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarlığına tayin edildi. 2007 Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kadar bu görevde kalan İsen, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanı olması üzerine, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliğine atandı. Genel Sekreterlik görevinde gerek uzmanlığı gerekse özel ilgisi neticesinde Çankaya’da kültür ve sanatın daha görünür kılınmasına yardımcı oldu. 2009 Ekim’inden itibaren bu görevine ek olarak Cumhurbaşkanlığı kontenjanından YÖK üyeliğine seçildi.

Recep Tayyip Erdoğan’ın 12. Cumhurbaşkanı seçilmesiyle beraber Prof. Dr. Mustafa İsen Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığına atandı.

İsen, evli ve üç çocuk sahibidir.

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.