Mustafa Erdem Kimdir

25. Dönem Milliyetçi Hareket Partisi Ankara 1. Bölge Milletvekili olan Mustafa Erdem, 1957 yılında Ankara Kızılcahamam'da doğmuştur. Babasının adı Mehmet, annesinin adı Ayşe'dir.
Mustafa Erdem Kimdir

Mustafa Erdem’in Eğitim ve Çalışma Hayatı

Ankara Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi'ni bitirdikten sonra yüksek lisans ve doktorasını aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü Felsefe ve Din Bilimleri alanlarında tamamladı. Doçentlik ve Profesörlük döneminde Ankara Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimlerinde alanında dersler verdi. Ayrıca Kırgızistan Oş Devlet Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi'nin kuruluşuna katkı sağladı ve Dekan Yardımcısı olarak görev yaptı.

TRT Genel Müdürlüğünde ve Diyanet İşleri Başkanlığı, Diyanet Araştırma Merkezi Başkan Yardımcılığı görevlerini yürüttü. Mısır'da araştırmalarda bulundu. Daha sonra Başbakanlıkta Türk Dünyasından sorumlu Bakan Danışmanı oldu.

Mustafa Erdem’in Siyasi Hayatı

24. Dönemde Ankara Milletvekili olan Erdem İslam Konferansı Örgütü Parlamento Birliği (İKÖPAB) Türk Grubu üyesi oldu. 

25.  Dönem Genel Seçimlerinde de Milliyetçi Hareket Partisinden Ankara Milletvekili seçilerek meclise giren Mustafa Erdem, 26. Dönem seçimlerinde mecliste yer alamamıştır. Erdem, 21 Mart 2015 tarihinde MHP 11. Olağan Büyük Kurultayında MYK üyesi seçilmiştir.

Erdem, evli ve 3 çocuk babasıdır.

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.