Mustafa Destici Kimdir

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı, akademisyen ve siyasetçi Mustafa Destici, 1966 yılında Eskişehir’in Günyüzü ilçesinde dünyaya geldi.
Mustafa Destici Kimdir

Mustafa Destici’nin Biyografisi

Mustafa Destici, ilkokul ve ortaokulu Eskişehir’de okuduktan sonra lise eğitimini Ankara Merkez İmam Hatip Lisesi’nde tamamladı. Liseyi bitirdikten sonra 1988 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu ve lisans eğitimini tamamladı. Ardından gelen yıllarda, Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Felsefe Tarihi konusu üzerine yüksek lisans yaptı.

Eğitim hayatını bitirdikten sonra 1993 yılında Malatya, İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde akademik kariyerine başlangıç yaptı. Henüz yılını doldurmadan Ankara’ya geçiş yaparak Gazi Üniversitesi Felsefe Bölümünde Akademisyen olarak görev yaptı.

Üniversite kariyerinin ardından Tarım Bakanlığı’na geçiş yaparken, 7 yıla yakın bir süre burada görev yaptı.

1992 yılında siyaset hayatına adım atan Mustafa Destici, Muhsin Yazıcıoğlu’nun Milliyetçi Hareket Partisi’nden ayrılmasıyla beraber onun yanında yer aldı ve Nizam-ı Âlem Ocakları ve Alperen Ocakları’nda aktif görevlerde bulundu.

2007 yılında Muhsin Yazıcıoğlu’nun da büyük ricasıyla Büyük Birlik Partisi’ne katıldı. Destici, Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) Üyeliğine seçilerek, Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu.

Muhsin Yazıcıoğlu’nun helikopter kazasında vefat etmesi sonucunda partide boşalan genel başkanlık koltuğuna 2011 yılında Mustafa Destici getirildi.

2015 yılında yapılan genel seçimlerde Saadet Partisi ile ittifak yaparak Saadet Partisi’ne katıldı.

Milletvekili seçilemeyince 2015 yılında bir kez daha Büyük Birlik Partisi’ne genel başkan oldu.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.