Eski Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz Kimdir? Mustafa Cengiz Nereli ve Hastalığı Hakkında Bilgi

Geçtiğimiz günlerde Galatasaray'da başkanlık görevini Burak Elmas'a devreden Mustafa Cengiz'in biyografisi sizlerle. İşte Mustafa Cengiz kimdir? ve Mustafa Cengiz nereli? gibi soruların yanıtı.
Eski Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz Kimdir? Mustafa Cengiz Nereli ve Hastalığı Hakkında Bilgi

3,5 yıl boyunca Galatasaray başkanlığını yapan Mustafa Cengiz, 22 Haziran 2021 tarihinde görevini Burak Elmas'a bıraktı. Başarılı başkan Mustafa Cengiz'in kim olduğu birçok kişi tarafından merak ediliyor. İşte Mustafa Cengiz Kimdir? Mustafa Cengiz nereli ve hastalığı hakkında bilgi.


Mustafa Cengiz Kimdir?

Mustafa Cengiz Kimdir

25 Aralık 1949 tarihinde Gaziantep’de dünyaya gelen Mustafa Cengiz, 71 yaşındadır. Liseye kadar doğduğu yerde eğitim alan Mustafa Cengiz, daha sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini kazandı. Okulu bitiren Mustafa Cengiz, ardından Köy-Koop Merkez Birliğinde kurucu uzmanlık pozisyonunda bir süre çalıştı. TANSA’da genel müdür olan Mustafa Cengiz, 12 Eylül darbesinden sonra memurluğu bıraktı ve rotasını başka ülkelere çevirdi.

İstanbul Ticaret Odasında Petrol meslek komitelerinde temsilcilik yaptı. 20 Ocak 2018 tarihinde yapılan seçimlerde 37. Galatasaray başkanı oldu. Günümüzde ise kendisine ait olan petrol ve akaryakıt şirketleriyle ilgilenmektedir. Aynı zamanda Türkiye Akaryakıt İşveren Sendikası’nın başkanlık görevini üstlendi. Türkiye Futbol Federasyonu’nun dış ilişkiler pozisyonunda hiçbir karşılık beklemeden çalıştı. 

Türkçe harici İngilizce, Fransızca ve Arapça dilini konuşabilmektedir. Başkanlık olduğu dönemde Galatasaray futbol takımı 2 kere şampiyon olup, 1 kere Türkiye Kupası ve 1 kerede Süper Kupa kazanmışlardır. Kulübün bütçesine zarar vermemek için çalışan Mustafa Cengiz, taraftarlardan transfer konusu hakkında eleştiriye maruz kaldı. Gelen tepkiler üzerine Mustafa Cengiz "Kulübün bir kuruşunu kimseye yedirmem." şeklinde cevap verdi. 6 Mayıs 2021 tarihinde başkanlığa aday olmayacağını kendi Twitter hesabından açıklamıştır.


Mustafa Cengiz Hastalığı Nedir?

Mustafa Cengiz Hastalığı Nedir

37. Galatasaray başkanı Mustafa Cengiz’e mide kanseri teşhisi konulmuştu. Uzun süredir tedavi gören Mustafa Cengiz, Prof. Dr. Uğur Türe tarafından ameliyat edildi. Mide kanseri tedavisinden daha önce Mustafa Cengiz’in beyninden 3 adet tümör aldığını da söylemiştir. Ameliyat sonrası Mustafa Cengiz, eski haline göre fazlasıyla zayıfladı.


Mustafa Cengiz Nereli?

Mustafa Cengiz Nereli

1949 yılında Gaziantep’de dünyaya gelen Mustafa Cengiz, aslen Nizip ilçesindendir. Hayat Cengiz ile evli olan Mustafa Cengiz’in bir oğlu bulunmaktadır. Dursun Özbek’in yerine geldiği Galatasaray başkanlığını 22 Haziran 2021’de Burak Elmas’a bıraktı. Mustafa Cengiz, başkanlık görevinin son zamanlarında Fatih Terimle ilgili yaptığı açıklamada büyük tepki toplamıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.