Musa Nizam Kimdir

Musa Nizam, 8 Eylül 1990’da Antalya’da dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve milli takımlar seviyesinde defansif pozisyonda görev alan futbolcudur.
Musa Nizam Kimdir

Musa Nizam Biyografisi

Musa Nizam’ın Kulüp Kariyeri

Musa Nizam, futbol kariyerine doğduğu şehrin mahalle takımlarında biri olan Kar İçecek Sarılar Spor’da başladı ve 2000 yılına kadar burada amatör seviyede kendisini geliştirdi. 2000 yılına gelindiğinde ise şehrin en büyük takımı olan Antalyaspor’un alt yapısına geçiş yaptı. 8 sene boyunca Antalya’da alt yapı kategorilerinin hepsinde forma giyip kendisine forma şansı yarattı ve 2008 yılında as takıma davet edildi.

2008-2010 yılları arasında ilk kez profesyonel karşılaşmalara çıkan Musa Nizam, 2010 yılında kendisini geliştirmesi için ve Denizlispor’a kiralık olarak gönderildi. Sadece bir sezon forma giydiği takımdan ayrıldıktan sonra yeni sezonda Antalyaspor ile Mehmet Özdilek yönetiminde zaman zaman sol bek zaman zaman stoper mevkiinde görev yapan Nizam, 16 maça çıkıp 1 asist yaptı.

musa nizam trabzonspor

2013-2014 sezonunda takımının küme düşmesine engel olamayan Musa, sezon sonunda takımdan ayrıldı ve Süper Lig’in güçlü ekibi Trabzonspor’a transfer oldu. Trabzonspor ile ilk sezonunda 21 maça çıkarken kariyerinin de ilk Avrupa Ligi maçlarına çıktı. Musa Nizam, 2015-2016 sezonunda Trabzonspor formasını giymeye devam etmektedir.

Musa Nizam’ın Milli Takım Kariyeri

Musa Nizam, milli formayı kariyerinde ilk kez 2009 yılında Türkiye U-21 takımında giydi ve burada 15 maçta sahne aldı. 2013 yılında ise ilk kez Türkiye A2 takımına davet edildi. A2 takımı ile de sadece 1 maça çıktı ve bu milli takım kariyerinde son maçı oldu.

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.