Murat Yetkin Kimdir

Gazeteci ve Radikal Gazetesi Ankara Temsilcisi Murat Yetkin, 1959 yılında Gaziantep şehrinde dünyaya geldi.
Murat Yetkin Kimdir

Murat Yetkin Biyografisi

Murat Yetkin, klasik eğitimini bitirdikten sonra lisans eğitimini almak için Orta Doğu Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü’ne gitti ve buradan mezun oldu.

Yetkin, okuduğu bölümden farklı olarak medyada yer aldı ve dönemin başbakanı Bülent Ecevit’in Ankara’da yayınladığı Arayış dergisinde gazeteciliğe başladı. Başarılı gazeteci BBC World Service, Deutsche Welle, AFP, Turkish Daily News gibi yurtdışı ajanslarının yanı sıra, Kanal D, NTV ve Sabah medya gruplarının da zaman zaman muhabirliğini, zaman zaman ise haber yöneticiliğini yaptı.

murat yetkin gazeteci

Murat Yetkin, alanında başarılı işler gerçekleştirerek, dikkatleri üzerine çekti ve 2001 yılında Türkiye’nin önemli gazetelerinden birisi olan Radikal Gazetesi’nde Ankara Temsilciliğine getirildi. 2015 yılı itibarıyla halen bu görevde kariyerine devam etmektedir. Gazeteciliğin yanı sıra televizyonda da zaman zaman siyasi konular içeren programlarda yorumcu olarak yer almaktadır. Bu programlardan birisi de Mustafa Karaalioğlu ile yaptığı Siyasi Görüş programıdır.

Murat Yetkin, gazetecilik mesleğinin yanı sıra, akademik alanda da kariyerini sürdürmekte ve Türkiye'nin Ekonomik ve Sosyal Dönüşümü derslerini öğrencilerine aktarmaktadır.

Halen Hürriyet Daily News 'in genel yayın yönetmenliği görevini sürdürmektedir.

Murat Yetkin, Deniz Yetkin ile evlidir ve bu çiftin bir kız çocuğu bulunmaktadır.

 

Murat Yetkin’in Kitapları

  • 1992 - Ateş Hattında Aktif Politika
  • 2000 - Tezkere: Irak Krizinin Gerçek Öyküsü
  • 2002 - Avrupa Birliği Bekleme Odasında Türkiye
  • 2004 - Kürt Kapanı: Şam’dan İmralı'ya Öcalan

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.