Murat Yalçıntaş Kimdir? & Hakkında Bilgi

1965’te İstanbul’da doğdu. Boğaziçi Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Makine Mühendisliği Bölümü mezunudur. Bu içeriğimizde Murat Yalçıntaş hakkında merak edilenleri bir araya getirdik.
Murat Yalçıntaş Kimdir? & Hakkında Bilgi

Murat Yalçıntaş Biyografisi

AK Parti Kurucular Kurulu’nda bulunan isimlerden biri olup, aynı zamanda iş adamıdır.

murat-yalcintas-biyografisi.jpg


Murat Yalçıntaş Özgeçmişi

29 Kasım 1965’te İstanbul’da dünyaya gelen Murat Yalçıntaş, İstanbul milletvekilliği yapmış olan Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş’ın oğludur. İlk ve ortaokul eğitiminden sonra 1977 ve 1984 seneleri arasında İstanbul Saint Joseph Fransız Lisesi’nde okumuştur. Daha sonra yine İstanbul’da 1984-1988 seneleri arasında Boğaziçi Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Makine Mühendisliği Bölümü’nde mezun olmuştur. Master eğitimini ise 1988-1990 seneleri arasında Boston ve Vrije Üniversiteleri Ortak İşletmesinde tamamlamıştır. Doktora programını ise 2005 ve 2007 yılların arasında İstanbul Üniversitesi, İşletme Bölümü ‘’Hizmet Sektöründe Müşteri Memnuniyeti’’ adlı konuyu çalışarak tamamlamıştır. İngilizce, Arapça, Almanca ve Fransızca gibi bir çok dile hakim olan Yalçıntaş, evli olup 3 çocuk babasıdır. Bir müddet İstanbul Ticaret Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkan Yardımcısı sıfatıyla görevini ifa eden Murat Yalçıntaş, tüm meslek hayatı boyunca görev ve ödül açısında çok iyi bir grafik sergilemiştir. Siyasi hayatı, 1998-2001 yıllarında Fazilet Partisi İstanbul İl Başkan Yardımcılığı ile başlamıştır. Ardından 2001 yılında da AK Parti Kurucular Kurulu Üyesi olmuştur. 2005’de ise AKP İstanbul İl Başkan Yardımcısı olmuştur.


Murat Yalçıntaş'ın Görevleri

Avrupa Birliği/ Uzman Araştırmacı (1989-1990), Cidde İslam Kalkınma Bankası Proje Sorumlusu (1991-1994), İstanbul Ticaret ve Sanayi Odası Üyesi (1995-2001), İstanbul Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (2005), TUGEV Başkanı (2006), Akdeniz Sanayi ve Ticaret Odaları Birliği, Türkiye Wushu Federasyonu As Başkanı (2007), TOBB Başkan Yardımcısı ve İTO Meclis Üyesi (2009)


Murat Yalçıntaş'ın Almış Olduğu Bazı Ödüller

Fransa/ Legion d’Honneur Nişanı, Kırgızistan Cumhurbaşkanlığı Akademisi Fahri Profesörlük Unvanı, İstanbul Valiliği Onur Ödülü, MÜSİAD Başarı Belgesi gibi birçok ödüle layık görülmüştür. 

Önerilen İçerik;

► Ak Parti Kurucu Üyeleri

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.