Murat Okay Kimdir

Kamera karşısına ilk kez Küçük Kadınlar isimli dizi ile geçen Murat Okay, 1980'de Ankara'da dünyaya geldi.
Murat Okay Kimdir

Murat Okay Biyografisi

Ankara'da dünyaya gelen genç oyuncu lise eğitiminden sonra Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı'nda oyunculuk üzerine eğitim aldı. Mezun olduktan sonra kamera karşısına ilk kez Küçük Kadınlar isimli dizide canlandırdığı Kerim karakteri ile geçti. Kocamın Ailesi isimli dizide canlandırdığı Rıza karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

 

murat4-001.jpg

 

2009'da Küçük Kadınlar isimli dizide Kerim karakterini canlandırdı. Dizi, anne ve babalarının ölümünden sonra hayata tutunmaya çalışan beş kız kardeşin yaşadıklarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Ekin Türkmen, Hande Soral, Fulya Zenginer ve Elit İşcan yer aldı. Genç oyuncu Murat Okay daha sonra ise Başka Dilde Aşk isimli filmde Ahmet karakterini canlandırdı. Film, bir gece oturdukları mekanda tanışan ve birbirlerine aşık olan iki gencin yaşadıklarını anlatıyor. Başrollerini ise Saadet Işıl Aksoy ve Mert Fırat paylaştı. 

 

Murat Okay daha sonra ise Son Bahar isimli dizide Ufuk karaterini canlandırdı. Dizi, kocasının ölümüyle hayatı altüst olan bir kadın ile vefa borcunu ödemek adına evlilik yapan bir adamın yollarının kesişmesini anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Erkan Petekkaya, Ayça Varlıer, Ahmet Mümtaz Taylan ve Fadik Sevin Atasoy yer aldı. 2010'da Mükemmel Çift isimli dizide Arda Çağlar karakterini canlandırdı. Dizi, aynı haber kanalında çalışan, mükemmel ilişkileri varmış görüntüsü veren Ayça ve Bora çiftinin kamera arkasında yaşadıklarını anlatıyor. Filmin başrollerinde ise Songül Öden, Tardu Flordun, Ülkü Duru ve Zafer Algöz yer aldı. 

 

murat3.jpg

 

Genç oyuncu Murat Okay 2014'te Kocamın Ailesi isimli dizide Rıza karakterini canlandırdı. Dizi, gerçek ailesi ile çok geç tanışan Tarık isimli bir adamın yaşadıklarını ve ailesine alışma sürecini anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Gökhan Alkan, Selen Seyven, Yeliz Kuvancı, Cengiz Bozkurt, Ayşe Nil Şamlıoğlu ve Yeşim Salkım yer aldı. 

 

Yer Aldığı Dizi ve Filmleri

  • Kocamın Ailesi-2014
  •  Mükemmel Çift -2010
  •  İlkbahar - Sonbahar-2009
  •  Başka Dilde Aşk -2009
  • Son Bahar-2008
  • Küçük Kadınlar-2009

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.