Murat Murathanoğlu Kimdir

Türkiye’de, özellikle basketbol maçı anlatımlarıyla tanınan ünlü spor spikeri Murat Murathanoğlu, 1958 yılında İstanbul’da dünyaya geldi.
Murat Murathanoğlu Kimdir

Murat Murathanoğlu’nun Biyografisi

Murat Murathanoğlu, klasik eğitimini tamamladıktan sonra Amerika Birleşik Devletleri’ne giderek Illinois Üniversitesi İnşaat Bölümü'nden mezun oldu. Üniversite yıllarından itibaren 15 yıla yakın Amerika’da kaldı. Askerlik görevini yerine getirmek için Türkiye’ye dönüş kararı aldı.

Askerlik süresi gelene kadar dostlarının da yönlendirmesiyle beraber Eczacıbaşı Spor Kulübü'nde çalışmaya başladı. Amerika’da basketbol üzerine aldığı eğitimleri ilk olarak bu sayede uygulama fırsatı yakaladı.

Murathan Murathanoğlu, basketbolun içerisinde yer alırken, aynı zamanda bu maçların anlatımında da bulundu. Öyle ki, bu işte gösterdiği başarılı performans sonucunda 1988 yılında Final Four maçlarını anlatmak için TRT’de çalışmaya başladı. Aynı yıllar içerisinde Amerika’nın en önemli ligi olan NBA’yı TRT ekranlarında anlattı.

Spor spikerliğinin yanı sıra birçok dergi ve gazetede spor yazarlığı yapan Murat Murathanoğlu, özellikle Fanatik Basket ekinde ve Cumhuriyet Spor bölümünde yazdığı yazılar ile NBA’yi Türkiye’ye tanıttı.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.