Murat Kosova Kimdir

Türkiye’nin çok sevilen, basketbol ve futbol maçlarını anlatırken seyircileri coşturan spor yazarı, spikeri Murat Kosova, 2 Şubat 1974 yılında Sinop’un Ayancık ilçesinde doğdu.
Murat Kosova Kimdir

Murat Kosova’nın Biyografisi

Murat Kosova, Sinop’ta dünyaya gelse de, hayatının büyük bir bölümünü İstanbul’da geçirmiştir. İlkokul ve ortaokulun ardından liseyi İstanbul Atatürk Fen Lisesi'nde okudu. Üniversiteyi ise İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Bölümü’nden mezun olarak tamamladı.

Çok küçük yaşlardan itibaren spora ilgi duyan Murat Kosova, ilk olarak voleybol oynasa da sonrasında babasının yönlendirmesiyle beraber amatör seviyede futbol oynamıştır. Yaşadığı sakatlıklar sebebiyle de futbolu bırakmak zorunda kaldı.

 

Televizyonculuk ve Gazetecilik Yılları

Aradan geçen yıllar sonucunda medyaya giriş yapan Kosova, futbol ile bağını bir kez daha medya sayesinde kurmuş oldu. 1990’lı yıllarında başında ünlü spor spikeri ve yazarı İlker Yasin’in ekibine dahil oldu. Show TV’de kariyerine başlangıç yaptı. İlk zamanlarda spor muhabirliği, ardından spor spikerliği, program yapımcılığı ve spor yazarlığı yaptı.

Murat Kosova’nın maç anlatımı sırasında kullandığı cümleler ve replikler izleyicilerin diline dolandı.

2016 yılı itibarıyla NTV Spor ekranlarında spor spikerliği, spor sunuculuğu ve spor yazarlığına devam etmektedir.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.