Müptezel ve Müptezel Bayan Ne Demek?

İnternet ortamında sıkça duyabileceğiniz müptezel kelimesinin ne anlama geldiğini makalemizde araştırdık. İşte herkesin merak ettiği müptezel kelimesinin anlamları;
Müptezel ve Müptezel Bayan Ne Demek?

Müptezel Ne Demek?

Müptezel kelimesinin birçok anlamı vardır. İlk anlamı saygınlığını yitirmiş kimse, ikinci anlamı, çok olmasından dolayı değerini yitiren, değersiz olmuş herhangi bir şey, üçüncü anlamı ise zararlı madde kullanmadan yaşayamayan insan türü.

Benzeri çok fazla olduğundan dolayı değerini kaybeden, saygı kazanamamış kişileri tanımlamak için müptezel kelimesi kullanılır. Ayrıca alkol veya zararlı maddelere sürekli bağlı olduğundan dolayı içmekten çökmüş kişiler için de müptezel kelimesi sıkça söylenir. 

Müptezel, Arapça ayağa düşme, bayağılaşma manalarına gelen "iptizal" kelimesinden türemiş bir kelimedir. 

Müptezel Ne Demek


Argo'da Müptezel Kelimesi Ne Demek?

Argo'da müptezel kelimesi uyuşturucuyu satan veya kullanan kişiler için kullanılır. Argo'da kullanılan müptezel uyuşturucuya veya alkole bağımlı olmuş insanları tanımlamak için söylenir. Bir diğer anlamı ise "ortalık malı"dır.


TDK'ye Göre Müptezel Kelimesinin Anlamı

Türk Dil Kurumu'na göre müptezel kelimesinin iki farklı anlamı vardır. Birinci anlamı saygınlığını yitirmiş, bayağılaşmış. İkinci anlamı ise çokluğu dolayısıyla değerini yitiren, değersiz.


Müptezel Kadın, Bayan Ne Demek?

Bir şarkı sözünde geçen "müptezel bayan" kelimesi bir anda popüler olarak insanların acaba müptezel bayan ne demek? diye aratmasına neden oldu. Peki müptezel baya ne? Müptezel bayan kelimesinin anlamı, argoda kullanılan uyuşturucu satıcısı veya uyuşturucuya bağımlı kişi olarak ifade edilebilir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.