Muharrem Tozçöken Kimdir? & Hakkında Bilgi

1946 senesinde doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Bu içeriğimizde Muharrem Tozçöken hakkında merak edilenleri bir araya getirdik.
Muharrem Tozçöken Kimdir? & Hakkında Bilgi

Muharrem Tozçöken Biyografisi

1946 senesinde dünyaya gelen Muharrem Tozçöken, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olmasının yanı sıra aynı zamanda polislik akademisinden de mezun olmuştur. Sivas'ta dünyaya gelen ve hem siyasi hem de emniyet alanında bilinen bir isim olan muharrem Tozçöken, AK Parti teşkilatı içerisinde yer alan isimlerden de bir tanesidir. Evli ve 3 çocuk babasıdır.


Muharrem Tozçöken'in Emniyet Kariyeri

Emniyet içerisinde yer aldığı uzun yıllar boyunca pek çok makamda görev alan Muharrem Tozçöken, Tekman Kaymakamı, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Personel Daire Başkanı görevlerinde bulunmuştur. Daha sonrasında siyasete katılarak AK Parti teşkilatı içerisinde yer alan ve bu konuda çeşitli çalışmalarda ismi geçen Tozçöken, parti meclisi içerisinde bir dönem milletvekilliği de yapmıştır.


Hukuk Kariyeri

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Muharrem Tozçöken, İçişleri Bakanlığı Mülki İdare Amirliği Hukuk Müşaviri olarak görev yapmıştır. Hem hukuki alanda hem de emniyet alanında devletin çeşitli kurum ve kuruluşlarında görev alan Tozçöken, siyasi yaşamına adım attıktan sonra bazı görevlerini bırakmak durumunda kalmış, ancak hukuk alanındaki çalışmalarına devam etmiştir. Tozçöken'in içerisinde yer aldığı hukuk dernekleri ve bu zamana kadar yapmış olduğu müşavirlikler hala devam etmektedir.


Siyasi Yaşamı

Ak Parti teşkilatı içerisinde yer alan ve parti içerisinden 12. Dönem Eskişehir Milletvekili olarak meclise ataması yapılan Muharrem Tozçöken o dönem içerisinde mecliste pek çok yasa tasarısı ortaya koymuştur. Ak Parti teşkilatı içerisindeki aktif rol oynayan siyaset adamlarından biri olarak hem parti çalışmalarında hem de milletvekili adaylığı boyunca kendi adına gerekli olan çalışmaları özverili bir şekilde ortaya koymuştur. Muharrem Tozçöken Türkiye'de bilinen siyasi adamlardan biri olarak siyasi yaşamına devam etmektedir.

Önerilen İçerik;

► Ak Parti Kurucu Üyeleri

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.