Muharrem Karslı Kimdir? & Hakkında Bilgi

1938 senesinde İzmit'te doğdu. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi İşletme Bölümü'nden mezun oldu. Bu içeriğimizde Muharrem Karslı hakkında bilinmesi gerekenleri bir araya getirdik.
Muharrem Karslı Kimdir? & Hakkında Bilgi

Muharrem Karslı Biyografisi

1938 senesinde İzmit Kocaeli'de dünyaya gelen Muharrem Karslı, 1955 senesinde İzmit Lisesi'nden, 1959 senesinde İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi İşletme Bölümü'nden mezun olmuştur. Aynı fakültesinin Para ve Banka Bölümü'nde yüksek lisansını tamamlayan Karslı, 1965 ve 1974 yılları arasında Türkiye İş Bankası'nda müfettiş yardımcılığı ile müfettişlik görevlerini ifa etmiştir. Evli, 3 çocuk babası ve 9 torun sahibidir.


Muharrem Karslı Bankacılık Kariyeri

Türkiye İş Bankası'nda müfettişlik yaptığı dönemlerde Fransa ve İngiltere'de birer yıl kalarak bankacılık hususunda çeşitli araştırmalar yapan Muharrem Karslı, ATM'leri Türkiye'ye ilk getiren bankacı olarak da bilinmektedir. Türkiye'deki bankacılık sektöründe önemli bir isim haline gelen Karslı, 1974 ve 1985 yılları arasında Türk Bankacılık sektörüne ilk olarak Menkul Kıymetler Departmanı'nı kuran kişi olarak da bilinir. Bu departmanın 11 sene boyunca yöneticiliğini yapmıştır.


Menkul Kıymetler Borsası

1985 senesine gelindiği zaman İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nın kurulması görevini üstlenmiş olan Muharrem Karslı, bu görevinde de 5 yıl kalmıştır. Daha sonrasında kendi kurduğu borsa aracı şirketi üzerinden bankacılık hayatına devam eden Karslı, 10 yıl sonunda 2001 yılına gelindiği zaman şirketini devrederek siyasete atılmıştır. AK Parti teşkilatı bünyesinde yer alan Karslı parti içerisinde de pek çok konuda öncü isimler arasında yer almıştır.


Muharrem Karslı Siyasi Yaşamı

Ak Parti'nin kurucuları arasında yer alan Muharrem Karslı, 3 Kasım 2002 tarihinde yapılan seçimlerde İstanbul Milletvekili seçilmiştir. Bu süreç içerisinde Dış Bank ve Takas Bank kurumlarında Yönetim Kurulu üyeliği ve murakıplık görevi ile Tofaş Türk Otomobil Fabrikaları A.Ş.’de Yönetim Kurulu üyeliği görevini ifa etmiştir. 22. Dönem Milletvekili olarak meclis içerisinde ekonomik açıdan pek çok çalışma yürüten Karslı, şuan Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Başkanı olarak çalışmaktadır.

Önerilen İçerik;

► Ak Parti Kurucu Üyeleri

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.