Muhammet Rıza Yalçınkaya Kimdir

Cumhuriyet Halk Partisi Bartın Milletvekili olan Muhammet Rıza Yalçınkaya, 1955 yılında Zonguldak'ta doğmuştur. Babasının adı Muzaffer, annesinin adı Ayşe'dir.
Muhammet Rıza Yalçınkaya Kimdir

Muhammet Rıza Yalçınkaya’nın Eğitim ve Çalışma Hayatı

Hacettepe Üniversitesi Zonguldak Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümünü bitirdikten sonra Amasra Taşkömürü Müessese Müdürlüğünde teknik uzman, makine mühendisi ve başmühendislik görevlerinde bulundu. Makine Mühendisleri Odası Bartın İl Başkanlığına seçildi. TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Başkanı oldu. Bartın Belediye Başkanlığına seçildi ve iki dönem bu görevi yürüttü. Türkiye Tarihi Kentler Birliği ve Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Encümen Üyeliklerinde bulun-du. 2003'te Tarihi Kentler Birliği "Özendirme", 2005'te Ankara Yuva Konut Yapı Kooperatifleri Birliği ile Anadolu Kamusen'in "Yılın Belediye Başkanı" ve 2006'da Doğru Haber Gazetesi'nin "Yılın Adamı" ödüllerini aldı.

23. Dönemde Bartın Milletvekili seçildi. 24. Dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Kâtip Üyesi oldu.

Muhammet Rıza Yalçınkaya, 25. ve 26. Dönem Genel Seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi Bartın Milletvekili olarak tekrar mecliste yerini aldı.

Yalçınkaya, evli ve 2 çocuk babasıdır.

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.