Mübariz Mansimov Kimdir

Mübariz Mansimov Türkiye'nin denizcilik sektöründeki önemli isimleri arasında yer alıyor. Azeri asıllı iş adamı Dünya'nın en büyük denizcilik şirketlerinden 'Palmali Holding'in de sahibi.
Mübariz Mansimov Kimdir

Mübariz Mansimov Biyografisi

Azeri iş adamı Mübariz Mansimov (Gurbanoğlu) 22 Mart 1968’de Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de dünyaya geldi. 9 çocuklu bir ailenin evladı olan Mübariz Mansimov, babasının isteği ile askeri okulda eğitim almıştır. Askeri okulu bitirdikten sonra üniversiteyi okumuştur. Ardından Rus ordusunda askerlik görevini yapmıştır.

Mübariz Mansimov, askerliği bitirdikten sonra yaklaşık 2 yıl gemilerde aşçı olarak çalışmıştır. Ticari hayata 3 arkadaşıyla beraber 150 tonluk bir balıkçı gemisi kiralayarak başlayan Mansimov, işlerini büyütünce Rusya’dan gemi alarak İstanbul'a getirmiştir.

Aynı zamanda Tük vatandaşı olan Mübariz Mansimov, Dünyanın en büyük beş denizcilik şirketinden biri olarak gösterilən ve yıllık geliri yaklaşık 3 milyar dolar seviyelerinde olan 'Palmali Şirketler Grubu'nu 1998'de ülkemize getirmiştir. Palmali Şirketi’nin şu anda 21 ülkede temsilciliği bulunmakta ve bünyesinde yaklaşık 28 bin kişi çalışmaktadır.

'Palmali Holding' 129 gemisi ile Akdeniz ve Karadeniz’de Rusya petrollerinin yaklaşık yüzde 75'ini taşımaktadır. Kiralık gemileriyle beraber şirketin gemi sayısının 220'den fazla olduğu bilinmektedir. Bu şirketin en büyük müşterisi dünyaca ünlü petrol şirketi BP'dir. Mübariz Mansimov özellikle Türk armatörlerle çalışmaya öncelik vermektedir. 2005'te kendi kiraladığı gemi sayısı 20 iken bu sayı şu anda 60'a ulaşmıştır.

Futbola olan merakı ile de tanınan Mübariz Mansimov Azerbaycan’ın köklü futbol takımlarından Hazar Lenkeran'ın da sahibidir. Ayrıca koyu bir Beşiktaş taraftarı olan Mansimov’un kulübün maddi problemler yaşadığı dönemlerde, Beşiktaş Kulübü'nü almak istediğine dair haberler yayınlanmıştı. Aynı zamanda Türkiye'de Pal FM ve PalStation 106 radyo kanallarının sahibidir. 


NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum