Muammer Kakı Kimdir? & Hakkında Bilgi

1950 yılında Bitlis'te doğdu. İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü'nden mezun oldu. Bu içeriğimizde Muammer Kakı hakkında merak edilenleri bir araya getirdik.
Muammer Kakı Kimdir? & Hakkında Bilgi

Muammer Kakı Biyografisi

1950 senesinde Bitlis'te dünyaya gelen Muammer Kakı, ilkokul ve ortaokul öğrenimini Diyarbakır'da tamamlamıştır. İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü'nü bitirerek mezun olan Kakı, İslami değerler ve İslam'ın doğru anlaşılması ve okunması için pek çok çalışmalarda bulundu. Muammer Kakı iş yaşamı ve siyaset yaşamı ile ön planda olan bir isim olarak pek çok kişinin merak ettiği siyasetçiler arasında yer almayı başardı.


Muammer Kakı'nın İş Yaşamı

1976 yılında iş hayatına atılan ve genç yaşına rağmen pek çok başarılar elde eden Muammer Kakı, tekstil sektörü ile iş yaşamına başlamıştır. Çeşitli kuruluşların acentelik işlerini de yürütmekte olan Kakı'nın, İTO ve MÜSİAD üyeliği bulunmaktadır. İş yaşamı boyunca pek çok alanda aktif bir şekilde kendi adını duyurmuş olmayı başaran Muammer Kakı, siyasi yaşamında da aynı şekilde bir aktiflik göstermiştir.


Muammer Kakı'nın Spor Yaşamı

İş hayatı, siyasi hayatının yanı sıra spor hayatında da aktif bir kişilik sergileyen Muammer Kakı'nın futbol ve atletizm dalları içerisinde lisansı bulunmaktadır. Pek çok yerel futbol kulübüne maddi ve manevi olarak destek sağlayan Kakı, bu konuda gerekli olan özveriyi göstermiştir. Siyasi yaşamı boyunca da spor kulüplerini dikkatli bir şekilde gözlemleyen Kakı, spor ile yakından ilgilenmiştir.


Muammer Kakı'nın Siyasi Yaşamı

2001 yılına gelindiği zaman AK Parti'nin kurulması için önemli isimlerden bir tanesi olarak görev almakta olan Muammer Kakı, kurucu üyeler arasında yer almaktadır. İngilizce, Arapça ve Farsça dillerine hakim olan Kakı, bir dönem Ak Parti teşkilatı içerisinde milletvekilliği görevini ifa etmiştir. Evli ve üç çocuk babası olan Muammer Kakı, siyasi yaşamı boyunca Ak Parti teşkilatı içerisinde aktif bir rol oynamış, siyasi kurultaylarda, toplantılarda ve meclis içerisinde yasa tasarısı hazırlayarak sunmuştur.

Önerilen İçerik;

 Ak Parti Kurucu Üyeleri

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.