MTV Video Müzik Ödülleri Alan En İyi Kadın Şarkıcılar

Başarısıyla ve sesiyle tüm dünyada hayranlık uyandıran MTV Video Müzik Ödüllerinin en iyi kadın sanatçılarını sizlere sıraladık.
MTV Video Müzik Ödülleri Alan En İyi Kadın Şarkıcılar

MTV(Music Television) Video Müzik Ödülleri, 1984 yılından bugüne en iyi müzik videolarını kutlamak için verilen ödüllerdir. Her yıl düzenlenen MTV Video Müzik Ödülleri, MTV’de canlı olarak yayınlanıyor. En çok kazanan sanatçılar ise Madonna, Peter Gabriel ve Eminem gibi başarılı sanatçılardır. Başarılı sanatçıların ödüllendirildiği MTV müzik ödülleri, herkesi ekranlara kilitleyerek, heyecanla beklenen bir müzik ödülü olarak karşımıza çıkıyor. MTV Video Müzik Ödüllü Kazanan Kadın Sanatçılar da herkes için merak konusu.

Herkesin Heyecanla Beklediği MTV Video Müzik Ödüllerini Kazanan En İyi Kadın Sanatçılar

MTV’nin müzik endüstrisinde büyük etkiye sahip olduğunu ve herhangi bir televizyon kanalı olmanın çok daha ötesinde olduğunu hepimiz biliyoruz. Uluslararası müzik topluluğunun bir yansıması olarak karşımıza çıkan MTV Video Müzik Ödüllerinde her yıl başarılı kadın sanatçıların, ‘’Yılın Sanatçısı’’, ‘’Yılın En İyi Şarkısı’’, ‘’Yılın En İyi Müzik Klibi’’ gibi birçok kategoride ödül aldığını görüyoruz. Yılın heyecanla beklenen ödül töreninde akıllarda kalan en başarılı 10 kadın sanatçısını sizlere sıraladık. MTV Video Müzik Ödülleri alan en iyi kadın sanatçıları listemizde bulabilirsiniz.

İşte MTV Video Müzik Ödüllerini alan en iyi kadın şarkıcılar;

1. Madonna

MTV Video Müzik Ödülleri Alan En İyi Kadın Şarkıcılar Madonna

Madonna, şarkıları, dansı ve tarzıyla tüm dünyayı etkisi altına alan başarılı sanatçılardan biridir. En çok MTV Ödülü alan kadın sanatçılardan biri olan Madonna, her yıl MTV Ödüllerinin başrol sanatçılarından biri olmayı başarıyordu. Toplamda 19 adaylıkla oldukça fazla ödül kazanan Madonna, müzik yolculuğunu MTV Video Ödülleriyle taçlandırıyor. ''Pop’un Kraliçesi'' olarak andığımız Madonna, 1990 yılında, Yılın Müzik Klibi, En İyi Koreografi ve En İyi Müzik Klibi Ödüllerini almıştı.

1990 yılından bugüne ‘’Pop’un Kraliçesi’’ olarak andığımız başarılı sanatçı, MTV Ödüllerine toplamda 19 adaylıkla, başarısını taçlandıran bir sanatçıdır. Sınırları aşarak büyük bir popülerlik elde eden ve video klip görüntüleriyle MTV’de büyük ilgi çeken Madonna, müzik endüstrisindeki özerklik standardını elinde tutmasıyla bilinen en başarılı kadın sanatçılarından biridir. Aynı zamanda dünya genelinde çok sayıda sanatçı üzerinde etki bırakan Rolling Star dergisinde yer alan ‘’Tüm zamanların en büyük 100 sanatçısı’’ listesinde. 36. sırada yer alır.

2. Lady Gaga

MTV Video Müzik Ödülü Alan En İyi Kadın Şarkıcılar Lady Gaga

Lady Gaga, 2008 yılında çıkardığı ‘’The Fame’’ adlı albümüyle tüm dünyaya ismini duyurmayı başarıyor. Uluslararası düzeyde büyük hayran kitlesine sahip olan ve herkesin severek dinlediği Lady Gaga, MTV’nin gözdesi sanatçılardan biridir. En çok MTV Video Ödüllerinde Ödül alarak başarısını taçlandıran Lady Gaga, birçok ödül töreninde toplamda 320 ödül alan ve aynı zamanda 170 ödüle aday gösterilen başarılı sanatçılardan biridir. 2020 yılında MTV Video Müzik Ödüllerinde ‘’Yılın Sanatçısı’’ Ödülüyle başarısını taçlandıran Lady Gaga, aynı yıl 5 ödül alarak hafızalara kazanmayı başarıyor.

2009 yılında ‘’En İyi Yeni Sanatçı Ödülü’’ alan Lady Gaga, aynı yıl En İyi Özel Efektler Ödülünü kazanmayı da başarıyor. 2010 yılında ise toplamda 8 ödül kazanarak geceye damga vuran isimlerden biri oluyor. 2011 yılında En İyi Kadın Video Klibi Ödülü ve Mesaj İçerikli En İyi Video Klip Ödüllerini kazanan Lady Gaga, her yıl MTV ödülleri gecesinin başrollerinden biri olmayı başarıyor.

2010 yılındaki MTV video müzik ödüllerinde 13 adaylığında 8’inden ödül kazanmasıyla tek gecede 2 kez aday gösterilen ve en çok adaylık elde eden ilk kadın sanatçı olarak karşımıza çıkıyor. Şarkıları, klipleri, tarzı ve üstün başarısıyla MTV'nin ve tüm dünyanın gözdesi olan Lady Gaga, MTV Video Müzik Ödülü alan en iyi kadın sanatçılar arasında ilk sırada olmayı hak eden, en başarılı sanatçılardan biridir.

3. Britney Spears

MTV Video Müzik Ödülü Alan En İyi Kadın Şarkıcılar Britney Spears Britney Spears

Britney Spears, Grammy Ödüllü Amerikalı sanatçı dansçı ve oyuncu olarak karşımıza çıkar. Dünya genelinde 150 milyondan fazla kayıt satan ve en çok satan müzik sanatçılarından biri olan Britney Spears 2009 yılında Guinness Rekorlar Kitabı'na 21. yüzyılın en iyi kadın şarkıcısı olarak giriyor. Başarılı sanatçının ‘’Opps!...I Did İt Again’’ adlı albümü ilk haftasında 1,3 milyon satarak bir haftada en çok satan albümü olarak rekor kırmayı başarıyor.

Kariyerindeki üstün başarısıyla MTV Video Ödüllerini de her zaman başrol olmayı başaran Britney Spears, en çok ödül kazanan sanatçılardan biridir. Başarısını taçlandıran ve heyecanlı gecenin ödül alan isimlerinden biri olan Britne Spears 2011 yılında ‘’Ömür Boyu Başarı Ödülü’’ almayı başarıyor. 2011 yılında Michael Jackson Video Vanguard Ödülü, En İyi Pop Müzik Ödülü alan sanatçı, MTV Ödüllerinde toplamda 11 ödül kazanan en başarılı sanatçılardan biri olarak karşımıza çıkar.

4. Pink

MTV Video Müzik Ödülleri Alan En İyi Kadın Şarkıcılar Pink

Pink, MTV Video Müzik Ödüllerinde en çok ödül alan kadın sanatçılarından biridir. 2000 yılında En İyi Yeni Sanatçı Ödülüyle ilk Mtv Video Müzik Ödülünü alan başarılı sanatçı, 2021 yılına kadar birçok MTV Ödülüyle başarısını taçlandırmayı başarıyor. 2021 yılında En İyi Görsel Efekt Ödülünü alan sanatçı, 2018 yılında En İyi Pop Müzik Klibi Ödülüyle başarısını taçlandırıyor.

2002 yılında "Get the Party Started" videosuyla en iyi kadın videosu ödülünü alan Pink, ABD'nin, Pensilvanya eyaletinde doğan ve başarılı kariyeri tüm dünyaya ismini duyurmayı başaran bir sanatçıdır. Yerel bir rap grubuyla ilk kez 13 yaşında sahneye çıkan başarılı sanatçı, 14 yaşında evini terk ederek müzik hayatına ciddi şekilde devam etme kararı alıyor. Tüm dünyanın severek dinlediği ve her şarkısı akıllara kazınan Pink, MTV'de birçok ödül almayı başararak, MTV Video Müzik Ödüllerinin en iyi kadın sanatçılarından biri olmayı başarıyor.

5. Shakira

MTV Video Müzik Ödülü Alan En İyi Kadın Şarkıcılar Shakira

Shakira, 16 Grammy Ödülü sahibi Kolombiyalı başarılı şarkıcıdır. Aynı zamanda söz yazarı, dansçı ve oyuncu olarak da kariyerine devam eden sanatçı, doksanlı yılların sonlarına doğru büyük patlama yaşayan Latin rock ve Latin pop müziklerinin en önemli isimlerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Tüm dünyada büyük bir hayran kitlesine sahip olan Shakira, müzik dünyasında akla gelen ilk isimlerden biridir.

Doksanlardan bugüne severek dinlenen Shakira ilk MTV Video Müzik Ödülünü 2022 yılında alıyor. 2022 yılında En İyi Elektronik Dans Müzik Klibi Ödülünü alarak başarısını taçlandıran sanatçı, 2022 yılından 2023 yılına kadar toplamda 27 ödül almayı başarır. Müzik dünyasında başarısıyla isminden söz ettiren ve her şarkısı tüm dünyayı etkileyen Shakira, MTV Video Müzik Ödülü Alan en iyi kadın sanatçılardan biri olmayı başarıyor.

6. Taylor Swift

MTV Video Müzik Ödülü Alan En İyi Kadın Şarkıcılar Taylor Swift

Taylor Swift, tüm dünyada büyük bir hayran kitlesi bulunan ve uluslararası düzeyde en başarılı sanatçılardan biridir. Yılın Sanatçısı Ödülünü alarak başarısını taçlandıran Taylor Swift, heyecanla beklenen ödül töreninin en başarılı sanatçılarından biri olarak başarısını taçlandırıyor. Aynı zamanda 2023 yılı MTV Ödüllerinin ‘’Yılın Sanatçısı Ödülü’’ kategorisinde yalnızca kadın adayların yer aldığını görüyoruz.

2023 MTV Video Müzik Ödülleri Yılın Sanatçısı kategorisinde Taylor Swift, Doja Cat, Shakira ve Beyonce gibi değerli ve popüler sanatçıların aday olduğunu görüyoruz. Ancak heyecanla beklenen ödül töreninde ‘’Yılın Sanatçısı’’ ödülünü kazanan başarılı sanatçı, Taylor Swift oluyor. Ödül töreninde toplamda 9 ödül alan Taylor Swift, geceye iz bırakan ve uzun yıllar etkisinde kalacağımız bir ödül törenine imza atıyor.

Taylor Swift, Anti-Hero şarkısıyla Yılın Şarkısı, En İyi Klip Yönetmenliği, En İyi Pop Müzik Klibi, En İyi Görsel Efekt, Yılın Şarkısı, En İyi Sinematografi, En İyi Yönetmenlik, Yazın Gösterisi, Albüm, Yazın En İyi Şarkısı ve En İyi Düzenleme ödülleriyle geceye damga vuran isim olduğunu söyleyebiliriz. Her an başarısıyla kendinden söz ettiren Taylow Swift, 2023 MTV Video ödüllerinin en başarılı isimlerinden biri olmayı başarıyor. 2022 yılında 5 ödül, 2021 yılında 4 ödül, 2020 yılında 6 ödül, 2019 yılında 12 Ödül 2018 yılında 3 ödül alan Taylor Swift, her yıl heyecanla beklenen MTV Ödülleri’nin gözde sanatçısı olmaya devam ediyor.

7. Beyonce

MTV Video Müzik Ödülü Alan En İyi Kadın Şarkıcılar Beyonce

Beyonce, şarkılarıyla tüm dünyayı etkisi altına alan 32 Grammy Ödüllü Amerikalı şarkıcı, oyuncu ve şarkı yazarıdır. ‘’Queen Bey’’ lakabıyla bilinen sanatçı olağanüstü performansları ve sınırları zorlayan sanatıyla tüm dünyayı etkisi altına almayı başarıyor. Çıkardığı her şarkıyla tüm dünyayı etkisi altına alan ve büyük bir hayran kitlesine sahip olan Beyonce, 2020’de ‘’Time’’ dergisinin ‘’Son Yüzyılı Belirleyen 100 Kadını’’ listesine giriyor. Başarılı sanatçının MTV Video Müzik Ödüllerinin de gözde sanatçılardan birine olduğunu söyleyebiliriz. 2021 yılında En İyi Sinematografi Ödülünü alan sanatçı 2016 yılında Yılın Müzik Klibi Ödülünü alıyor. Aynı zamanda 2016 yılında 8 farklı ödül alan sanatçının 2014 yılında da 4 farklı ödül aldığını görüyoruz.

İlk MTV Video Müzik Ödülü 2012 yılında En Çok Paylaşılan Müzik Klibi Ödülüyle alan sanatçı 2012 yılından bugüne başarısını MTV Video Müzik Ödülleri ile taçlandırıyor. Tüm dünyanın severek izlediği ve dinlediği başarılı sanatçı Shakira, MTV Video Müzik Ödüllerinin en başarılı kadın sanatçılarından biridir.

8. Ariana Grande

MTV Video Müzik Ödülü Alan En İyi Kadın Şarkıcılar Ariana Grande

Ariana Grande, 2 Grammy Ödülü sahibi olan Amerikan, İtalyan şarkıcı, aktrist, söz yazarı ve iş insanıdır. Sesi, tarzı, klipleri ve saç şekliyle dahi tüm dünyada isminden söz ettirmeyi başaran, en başarılı sanatçılardan biri olduğunu söyleyebiliriz. Çıkardığı her şarkıda gündem olmayı başaran ve tüm dünyanın severek takip ettiği sanatçı Ariana Grande, 2019 MTV Video Müzik Ödüllerinde ‘’Yılın Sanatçısı’’ olmayı başarıyor. Aynı yıl Yazın En İyi Şarkısı, En İyi Sanat Yönetmenliği, Yılın Müzik Klibi, En İyi Görsel Efekt, En İyi Pop Müzik Klibi, En İyi Düzenleme, En İyi Hip Hop Müzik Klibi, Yılın Şarkısı, En İyi Sinematografi, En İyi Yönetmenlik ve Güç Marşı Ödüllerini alan Ariana Grande, 2019 MTV Video müzik ödüllerinin gözde sanatçılarından biri olmayı başarıyor.

2020 yılında da MTV video Müzik Ödüllerinde toplamda 9 ödül almayı başaran Ariana Grande, 2022 yılında En İyi Metaverse Performansı Ödülünü kazanıyor. Tüm dünyanın severek dinlediği ve başarısıyla MTV’nin gözde sanatçılarından biri olan Ariane Grande, MTV Video Ödülleri kazanan en iyi kadın sanatçılar arasında yer almayı başarıyor.

9. Rihanna

MTV Video Müzik Ödülü Alan En İyi Kadın Şarkıcılar Rihanna

Rihanna, akılda kalıcı şarkılarıyla tüm dünyanın gözdesi sanatçılardan biridir. Her adımı gündem olan başarılı sanatçı, çıkardığı her şarkıda tüm dünyayı etkisi altına almayı başarıyor. Müzik kariyerindeki başarısı sayesinde MTV Video Müzik Ödüllerinin de gözdesi olan Rihanna, ilk MTV video müzik ödülünü 2006 yılında İzleyicilerin Seçimi Ödülüyle alıyor. 2006 yılından 2018 yılına kadar MTV Video Müzik Ödüllerinin en başarılı ve en gözde sanatçılarından biri olduğunu söyleyebiliriz.

We Found Love klibiyle 2012 yılında MTV Video Müzik Ödülleri Yılın Videosu Ödülünü alan sanatçı, 2012 BIT Ödüllerinde Uluslararası en iyi kadın sanatçısı kategorisinde en çok oy alan sanatçı olmayı başarıyor. Yaptığı her hareketi ve yaptığı her şarkı gündem olan uluslararası düzeyde başarılı sanatçının, tüm dünyada hayranları olduğunu ve severek dinlenen bir sanatçı olduğunu söyleyebiliriz. Birçok ödüle layık görülen Rihanna, MTV Video Müzik Ödüllerinin de en iyi kadın sanatçılarından biridir.

10. Camila Cabello

MTV Video Müzik Ödülü Alan En İyi Kadın Şarkıcılar Camila Cabello

Camila Cabello, müzikleri, tarzı ve video klipleriyle tüm dünyanın gözdesi sanatçılardan biridir. 2018 yılında MTV Video Müzik Ödülleri'nde Yılın Sanatçısı Ödülünü almayı başaran sanatçı, aynı yıl Yılın Müzik Klibi Ödülünü de alıyor 2019 yılında ise En İyi Sinematografi ve En İyi İşbirliği Ödüllerini alan sanatçı MTV'nin gözde sanatçılarından biridir. 2022 yılında En İyi Sinematografi Ödülü, 2021 yılında Yazın En İyi Şarkısı, 2020 yılında ise yine En İyi Sinematografi Ödüllerini alan Camila Cabello, 2017 yılından bugüne başarısını birçok MTV Video Ödülüyle taçlandırıyor.

Camila Cabello’nun ilk MTV Video Müzik Ödülü ise 2017 yılında kazandığı Yazın En İyi Şarkısı Ödülüdür. Başarılı Camila Cabello, Küba Amerika asıllı şarkıcı, söz yazarı ve aktristtir. ‘’The X Factor’’ adlı ABD'de kurulan Fifty Harmony adlı kız grubunun bir üyesi olarak ön plana çıkan sanatçı, günümüze kadar başarıyla devam eden kariyerini tüm dünyaya duyurmayı başarıyor. Tüm dünyada severek dinlenen sanatçının birçok hayranı olduğunu ve MTV 'deki ödüllerle başarısını taçlandırdığı görüyoruz. Bu sayede MTV Video Müzik Ödüllerinin en başarılı kadın sanatçılarından biri olduğunu söyleyebiliriz.

MTV Video Müzik Ödülleri Alan En İyi Kadın Şarkıcılar

#SanatçıDoğum YılıDoğduğu Ülke
1Madonna1958ABD
2Lady Gaga1986ABD
3Britney Spears1981ABD
4Pink1979ABD
5Shakira1977Kolombiya
6Taylor Swift1989ABD
7Beyonce1981ABD
8Ariana Grande1993ABD
9Rihanna1988Küba
10Camila Cabello1997Barbados

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.