Motosiklet Çeşitleri

Arabalar ve bisikletler gibi kendi içlerinde çeşitlere ayrılan motosikletler hakkında bilgi sahibi olmak istemez misiniz ?
Motosikletler iki tekerlekli bir ulaşım aracı olmaktan daha çok yaşam tarzını ve farklı bir kültürü yansıtmaktadır. Motosikletler artık o kadar çok çeşitli bir hale geldi ki, her zevke ve her
amaca uygun bir tane bulmak mümkün. İşte motosiklet çeşitleri;
Yarış Motosikleti
Spor amaçlı kullanıma en uygun motosikletlerdir. Diğer motosiklet türlerinden seriliği ile hemen ayırt edilebilir. Bu motosikletlere modifiye yapılabilmektedir. Düzenlenen bütün motosiklet sürat yarışlarında bu tür motosikletler kullanılıyor. Motosikletlerin silindir hacimleri genelde 800cc denbaşlayıp 1100cc`ye kadar ulaşır. Bütün bu özellikler dışında supersport motosikletlerin başka bir özelliği ise oturaklı; yani ağır olması.
Chopper
Chopperlar gürültülü motor sesleri, büyük gövdeleriyle hemen dikkat çeker. Chopper denince akla ilk ismi bu türle özdeşleşen Harley-Davidson motosikletleri gelir. Chopper
selelerinin alçaklığı sebebiyle diğer motosiklet türlerine göre yere daha yakın olur. Bu sebepten oturması çok rahattır. Buna karşın direksiyon yapısı dolayısı ile rahatsızlık verir.
Chopperlar'ın motor hacmi 125cc ile 1500cc arasında değişir.
Touring
Touring motosikletleri tüm yönleri ile uzun yol kullanımı için düşünülmüş olan motosikletlerdir. Motosikletlerde selenin yerinde büyük bir koltuk, eşya koymak için bagaj yeri hatta bazı modellerde havalandırma ve müzik seti bulunmaktadır. Touringler'in bir özelliği de ön camlarının çok yüksek olmasıdır. Bu sayede sürücü uzun yollarda sürekli rüzgara maruz kalmamaktadır. Motor hacimleri 600cc ile 1200cc arasında değişmekte, süratleri ise 260 km/s`ye kadar çıkabilmektedir.
Cross
Cross motosikletler tamamiyle arazi kullanımı için tasarlanmıştır. Kötü arazi şartlarına uyum sağlayabilmek için fren sistemi, amortisörleri özel olarak üretilmiş. Cross motosikletleri yerden yüksekliği ile diğer motosikletlerden kolayca ayrılır. Gövdelerinde ise fazla parça bulunmaz. Genelde hıza yönelik bir motosiklet olmadığından, motor hacimleri genelde düşüktür.
Enduro
Enduro tipi motosikletler hem caddede hem de arazi şartlarında kullanılmak amacı ile tasarlanmıştır. Bugün polislerin kullandığı motosikletlerin birçoğu endurodur. Enduroların motor hacmi 125cc`den başlayıp, 1200cc`ye kadar çıkabilir. Son süratleri ise 240 km/s`ye kadar ulaşabilir.
Scooter
Scooterlar, diğer motosikletlere göre küçüktürler. Silindir hacimleri 50cc`den başlayıp, 400cc`ye kadar çıkabilir fakat genelde piyasada 20cc ile 150cc arasındakiler bulunur. Düşük silindir hacimleri yüzünden scooterlar diğer motosiklet türlerine göre çok daha az yakıt tüketir. Scooterların son süratleri ise 90 km/s ile 110km/s arasında, motorun hacmine göre değişmektedir.
NeOldu.com / Özel Haber
- Yorumlar 0
- Motosikletin Yazlık Bakımı Nasıl Yapılır?Her aracın olduğu gibi motosikletin de bakımı yapılmalı. Özellikle yaz aylarına girildiğinde uzun süre kullanılmayan motosiklete yaz bakımı kesinlikle yapılmalı. İşte yaz aylarının girişinde motosikletinize yaptıracağınız bakım…22 Ağustos 2015 Cumartesi 18:01