Motivasyonu Artıran 10 Yiyecek

Bazı yiyecekler var ki enerji verir ve kendinizi yeni doğmuşsunuz gibi hissetmenizi sağlar. Motivasyon artıran bu besinleri içeriğimizde sıraladık.
Motivasyonu Artıran 10 Yiyecek

Motivasyon düşüklüğü yaşıyorsanız beslenmede hatalar yapıyor olabilirsiniz. Doğru besinleri alarak motivasyonu yükseltmek ve hayattaki başarı oranını artırmak mümkün mü? Elbette. Motivasyonu yükseltmek için yemeniz gereken bazı besinler var. Bu mucize besinler beyin sağlığını olumlu etkileyerek kişiyi daha zinde ve uyanık tutuyor. Bu sayede motivasyon yükseltmek kolaylaşıyor.

Motivasyonu Artıran Yiyecekler

Tükettiğimiz besinler, enerjimizin düşme veya yükselmeye sebep olabiliyor. Bazı yiyecekler var ki tüketildiği zaman hemen uyku yapıyor ve vücuttaki enerjiyi düşürüyor. Bunun aksi de mümkün. Bazı besinler ise beynin daha hızlı çalışmasını sağlayarak vücuttaki enerjiyi artırıyor. Motivasyon ve başarı için enerji veren ve iyi düşünmemizi sağlayan besinleri tüketmek oldukça önem taşıyor. Peki bu mucize besinler neler?

İşte motivasyonu artıran yiyecekler:

1. Somon Balığı

Motivasyonu Artıran Yiyecekler

Yağlı balıklar üretkenliğe katkıda bulunmak için mucizevi besinlerdir. Bunların başında somon balığı gelir. İçerdiği omega 3 ile iyi bir hafızaya sahip olmanızı sağlar ve zihinsel performansınızı güçlü tutar. Balık mevsiminde bol bol balık tüketmeli, yeterli balık tüketemediğiniz durumlarda balık yağı takviyeleri kullanmalısınız.

2. Ispanak

Motivasyonu Artıran Yiyecekler

Yeşil yapraklı sebzelerin bilişsel gelişimi etkilediği söylenmektedir. Bunların başında ıspanak gelir. Motor becerilerini geliştiren ıspanak, içerdiği magnezyum sayesinde zihni stresin olumsuz etkilerinden de korur. Rahatlayan zihin, günlük işlere daha iyi motive olur. Menünüze ıspanak eklemeli ve masanızdan salatayı eksik etmemelisiniz.

3. Yeşil Çay

Motivasyonu Artıran Yiyecekler

Yeşil çayın içinde kafeine ek olarak teanin de bulunur. Teanin kafeinin vücuda olan etkisini yavaşlatır. Böylece ani değişimler önlenir. Odaklanmaya yardımcı olan bu iki bileşen, dikkatin artmasına ve motivasyonun yükselmesine yardımcı olur. Ayrıca antioksidan içeren yeşil çay bağışıklığa da iyi gelir. Bu sebeple güne yeşil çayla başlamak hiç de fena olmaz.

4. Bitter Çikolata

Motivasyonu Artıran Yiyecekler

Çikolatanın mutluluk verdiğini bilmeyen yoktur. Her gün az bir miktar bitter çikolata yemek zararlı olmaz. Bitter çikolatayla daha mutlu hissedebilir ve motivasyonunuzu artırabilirsiniz. Üstelik çikolata, diğer besinlerden farklı olarak anında etki gösterir, yenirken verdiği haz bile kişinin daha mutlu ve enerjik hissetmesini sağlar.

5. Kuruyemiş

 Motivasyonu Artıran Yiyecekler

Kuruyemişler vazgeçilmez bir enerji kaynağıdır. Yorgunluk ve enerjisizlikten yaşanan motivasyon düşüklüğünü her gün bir avuç kuruyemiş yiyerek çözebilirsiniz. Özellikle yağı yüksek olan ceviz, fındık ve fıstık gibi kuruyemişler antioksidan, amino asit, E ve B vitamini bakımından da zengindir. Bu kuruyemişlerin bir karışımını tüketerek motivasyon artırmak mümkün.

6. Avokado

Motivasyonu Artıran Yiyecekler

Üretkenliğin sırrı beyin ve kalp çevresindeki kan akışında yatar. Kan akışını artıran mucizevi besin ise avokadodur. Yükselen kan akışı ile vücut daha işlevsel çalışır, enerji yükselmesi yaşanır. İşleri başarmak için aradığınız enerji ve motivasyonu avokadoda bulabilir, gününüze lezzet ve zindelik katabilirsiniz.

7. Su

Motivasyonu Artıran Yiyecekler

Susuz kalmak yorgun hissetmenize ve buna bağlı olarak motivasyon düşüklüğüne neden olur. Çünkü su içmedikçe vücutta zararlı maddeler ve toksinler birikir. Vücuda ağırlık veren zararlı maddeleri atmak için su tüketmek şart. Motivasyonunuzu artırmak, iyi hissetmek ve zinde kalmak istiyorsanız bardak veya şişenizi yanınızdan ayırmamalı, gün içinde belli aralıklarla su tüketmelisiniz.

8. Muz

Motivasyonu Artıran Yiyecekler

Muz, içerdiği B6 vitamini ile mutluluk hormonu salgılanmasına ve dolayısıyla da motivasyonun yükselmesine yardımcı olur. Zararlı bir tatlı tüketimi yerine muz ile tatlı ihtiyacınızı da karşılayabilirsiniz. Vücuttaki şeker oranımızı eşitleyen muz, enerji verici zengin içeriğiyle vücudumuzun dinç olmasını sağlar.

9. Yumurta

Motivasyonu Artıran Yiyecekler

Motivasyon düşüklüğü yaşamamak için karbonhidrat alımını azaltmalı, protein alımını artırmalısınız. Bunun için güne yumurta ile başlayabilirsiniz. Kahvaltıların olmazsa olmazı olan yumurta, hafızayı güçlendirir ve gün içinde zinde kalmayı sağlar. Ayrıca içerdiği B vitamini sayesinde beyin sensörlerini aktif tutar.

10. Esmer Pirinç

Motivasyonu Artıran Yiyecekler

Esmer pirinç B vitamini bakımından zengin olan mucizevi bir besindir. B vitamini ruh halini ve enerji seviyesini iyileştirerek motivasyonu yükseltir. Bol miktarda esmer pirinç tüketerek vücuda ihtiyaç duyduğu B vitaminini verebilir, stres ve olumsuz düşüncelerden uzaklaşabilirsiniz. Bu sayede iş ve sosyal hayatınıza daha rahat odaklanabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Ruh Sağlığını Korumanın YollarıUzun Yaşamak İçin Gerekli Besinler
Ruh Sağlığına İyi Gelen BesinlerEnerji Veren Yiyecekler

Motivasyon eksikliği neden olur?

Motivasyon eksikliği hedefsizlik, hayal kırıklığı, özgüven eksikliği, kendine iyi bakmamak, sağlıklı beslenmemek, çevresel, bedensel ve psikolojik faktörlerden kaynaklanabilir. Gereğinden fazla iş üstlenmek, fazla beklentide bulunmak hayal kırıklıklarına ve başarısızlıklara yol açabilir. Bu durum motivasyon düşüklüğüne de neden olabilir.

Motivasyon nedir?

Motivasyon bir kişinin hedefine ulaşmak için gösterdiği azim ve yaptığı harekettir. Bir şeyleri yapabilmek için içten gelen bir güç olarak da nitelendirilebilir. Motivasyon odaklanmayı da gerektirir. Hedefe odaklanmak ve hedefine ulaşma yolunda aralıksız ilerlemek motivasyon sayesinde mümkün olur.

Motivasyonun önemi nedir?

Motivasyon, günlük hayatta, kariyerde ya da okul hayatında başarı getiren bir güçtür. İnsanın başarıya ulaşması ve mutlu olması için motivasyon önemlidir. Belirlenen hedefler sadece kariyer ve eğitim ile alakalı değil insanın kendi hayatı ve kendisiyle de alakalı olabilir. Kilo vermek, spor yapmak, iyi insan ilişkileri kurmak ve sosyal olmak da motivasyon gerektirir.

Motivasyonumuzu nasıl yükseltilir?

Motivasyon yükseltmek için kişinin kendine iyi bakması önemlidir. Doğru beslenmek ve kişisel bakıma önem vermek motivasyonu güçlü tutar. Bunun yanı sıra büyük hedefler için küçük adımlar atmak, adım adım ilerleyerek ulaşılabilir hedefler koymak motivasyonu yükseltebilir. Plan yaparak buna bağlı kalmak, kendini ödüllendirmek ve kendine güvenmek motivasyonu artırabilir.

Beslenme şekli motivasyonu artırır mı?

Sağlıklı beslenmek motivasyonu artırabilir. Başarmak istediğiniz şeyler için güçlü ve sağlıklı bir beden gerekir. Aradığınız güç ve motivasyon yiyeceklerde saklıdır. Enerji veren, beyni geliştiren ve güçlendiren yiyeceklerle motivasyonunuzu yükseltebilir, kendinize iyi baktıkça hedeflerinize daha sağlam adımlar atabilirsiniz.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.