Monaco Katedrali Özellikleri ve Hakkında Bilgi

Fransa'nın en önemli kentlerinden birisi olarak gösterilen Monaco'da bulunan Monaco Katedrali hakkında bilgi ve tarihini sizler içi araştırdık.
Monaco Katedrali Özellikleri ve Hakkında Bilgi

Monaco Katedrali

Monaco'nun en eski yapılarından birisi olarak gösterilmektedir. İnsanlar tarafından her yıl binlerce kişinin ziyaretine uğrayan katedral yıllar geçse de harika görünüşünü hiç kaybetmemiştir. Monaco halkı tarafından baş tacı edilen Katedral şehrin önde gelen simgesi haline gelmiştir.

Monaco Katedrali


Monaco Katedrali Tarihi Hakkında Bilgi

Saint Nicholas Katedrali (1874 yılında yıkılan eski kilisenin adı) olarak da bilinen Cathédrale Notre-Dame-Immaculée (Immaculate Conception Meryem Ana Katedrali), [1] Monako Katedrali (Fransızca: Cathédrale de Monaco), Monaco-Ville, Monako'daki Monako Roma Katolik Başpiskoposunun katedrali, Grimaldis'in birçoğu Grace Kelly ve daha yakın zamanda Rainier III de dahil olmak üzere gömülüdür.

monaco katedral tarihi

Katedral 1875-1903 yılında inşa edilmiş ve 1911 yılında kutsanmıştır ve 1252 yılında inşa edilen ve St. Nicholas adanmış Monaco ilk kilise kilisesinin yerinde. Dikkate değer beyaz Carrara mermeri içinde transept, Büyük Altar ve Piskoposluk tahtının sağında (yaklaşık 1500). Pontidik hizmetler, Sainte Dévote Bayramı (27 Ocak) ve ulusal bayram (19 Kasım) gibi önemli dini festivallerde yer alır. Bayram günlerinde ve dini müzik konserleri sırasında, 1976'da açılmış muhteşem dört klavye organını duyabiliyor.

Monaco'da Gezilecek Yerler

monaco katedrali tarihi

Eylül-haziran ayları arasında, “Les Petits Chanteurs de Monaco” ve Katedral Korosu Okulu'nun şarkıcıları her Pazar saat 10.00'da Mass sırasında şarkı söylerler. Her yıl 6 Aralık'ta kitle de kutlanır. İlkokul çocukları Aziz Nikolaos'un hayatının neşeyle anılması için toplanır.

monaco katedrali hakkında bilgi

Fransa'da Gezilecek Yerler


Monaco Katedrali Nerededir Nasıl Gidilir ?

Monaco meydanından kalkan otobüsler ile Katedral'in hemen önüne inebilirsiniz. Şehir'in yüz ölçümü az olduğundan gitmek istediğiniz yere kısa zamanda ulaşabilir ve harika vakit geçirebilirsiniz.

NeOldu.com / Gezi Rehberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.