Modem İsim ve Şifre Değiştirme Nasıl Yapılır?

Modemimizin isminizi ve şifrenizi nasıl değiştireceğinizi merak ediyorsanız doğru adrestesiniz. Gelin modeminizin adını ve şifresini değiştirelim.
Modem İsim ve Şifre Değiştirme Nasıl Yapılır?

Wifi, Modem Kullanıcı Adı ve Şifre Değiştirme

Kablosuz bağlantı kısmında gözüken modem isminizi ve şifrenizi dilediğiniz gibi değiştirebileceğinizi biliyor muydunuz? İçerisinde wifi barındıran cihazlar ile giriş yapabileceğiniz kablosuz bağlantı kısmında nasıl değişiklikler yapabiliriz? İşte modeminizin ismini ve şifresini değiştirme yöntemi;

1. Wifi şifre ve Wifi isim değişikliği için ilk olarak bilgisayarınızda bulunan herhangi bir tarayıcıyı açın.

2. Tarayıcınızı açtıktan sonra 192.168.1.1 yazın ve girin. Çoğu kişinin modem adresi az önceki gibidir. Eğer olmazsa 192.168.1.2, 192.168.2.1 192.168.2.2 varyasyonlarını deneyin.

3. Hala modem arayüzünüze erişemiyorsanız internetten modemin arkasında bulunan modeli aratarak internetten sorgulatabilirsiniz. 

4. Açılan sayfada kullanıcı adı ve şifre soracak. Kullanıcı adınızı, şifrenizi bilmiyorsanız ve size şifre verilmediyse ilk olarak hiçbir şey yazmadan girmeyi deneyin. Girmezse kullanıcı adına "admin" şifreye de aynı şekilde "admin" yazın. 

5. Hala giriş sağlanamıyorsa şifreyi internet sağlayıcınızın adıyla değiştirin. Admin yerine örneğin TTNET kullanıyorsanız küçük harflerle "ttnet" yazın. Tüm bu adımları yaptınız ve hala olmuyorsa internet sağlayıcınızın müşteri hizmetlerini arayıp isminizi ve şifrenizi alın.

6. Giriş yaptıktan sonra "Kablosuz" bölümüne girin. Kablosuz ağ bölümüne bağlandıktan sonra mevcut Wifi kullanıcı adınızı ve şifrenizi dilediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. 


Wifi Şifresi Önerileri

Eğer ağınıza tanımadığınız insanların bağlanmasını istemiyorsanız güçlü bir şifre oluşturmanız gerekmektedir. Gelin güçlü bir şifre oluşturma adımlarına bakalım.

1. Güçlü bir şifre için şifrenizi minimum 8 karakterden oluşturmalısınız. Şifrenizi karışık yapmanız gerekmektedir. Kolay bulanabilecek asd12345, Asd123 gibi şifreler kullanmayın. Ardışık sayı ve harflerden kaçının.

2. Şifrenizi Asdf, Abcde, 123, 321 gibi ardışık rakam ve kelimelerden oluşturmayın.

3. Eğer zor bir şifre istiyorsanız kelimeleri farklılaştırın. Örneğin şifrenizi "Neoldu" yapmak istiyorsanız şifreye "Neoldu" yazmak yerine "Noeldu" şeklinde karışık yazın.

4. Şifrenizin yanına rakam ekleyerek daha karışık bir hale getirebilirsiniz. Bu şekilde ilerlerseniz insanların şifrenizi tahmin etmesi zorlaşacaktır.

5. Başka hesaplarda kullandığınız şifreleri Wifi, modem şifresi olarak kullanmayın. Birden fazla hesap için kullandığınız ortak şifreyi asla Wifi şifreniz yapmayın. Örneğin e posta hesaplarınız için kullandığınız şifrenizi Wifi şifreniz olarak belirlemeyin. E posta şifrenizi aileniz veya arkadaşlarınız ile paylaşırsanız modem şifrenize erişmek onlar için daha kolay olacaktır.

6. Daha da zor bir şifre istiyorsanız, "!", "?", "-" gibi semboller kullanabilir, şifrenizi güçlü bir hale getirebilirsiniz. Bulunması zor oluşturabileceğiniz şifre örnekleri;

  • N3o4ldu
  • Ne4oldu!
  • 3Neoldu4?
  • Neoldu34?
  • 34!Noeldu
  • Neol34du
  • Neol43du!?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum