Modemin İnternet Işığı Kırmızı Yanıyor, Ne Yapmalıyım?

Türk Telekom internet ışığı kırmızı yanıyor, Ttnet, zyxel modemde kırmızı ışık yanıyor, airties modem kırmızı ışık gibi konuların çözümleri aşağıda.
Modemin İnternet Işığı Kırmızı Yanıyor, Ne Yapmalıyım?

İnternet Yok & Modem Kırmızı Işık Sorunu

1950 yıllarında kullanılmaya başlanan internette 1993 yılına kadar sadece e-posta atılabiliyordu. HTTP ve FTP standartlarının gelişmesiyle 1993'te Cern'de açılan www uzantılı ilk siteyle insanların hayatına giren internet günümüzde çok büyük önem taşımaktadır. Çoğu insanın "Bu hayatta olmazsa olmaz dediğiniz şey nedir?" sorusuna vereceği cevap "İnternet" olacaktır.

Modemin İnternet Işığı Kırmızı Yanıyor

İnternet kullanan çoğu insanın dönem dönem yaşadığı modem sorunları her zaman olmuştur. Eğer sizin modeminizin ışığı kırmızı yanıyor ve buna bir çözüm bulamadıysanız doğru yerdesiniz. İşte modem kırmızı ışık problemi sebebi ve çözümü;


6 Maddede Modem Kırmızı Işık Sorunu ve Çözüm Yöntemi;

  1. İlk olarak modeminizi kapatıp açın. Modeminizi kapattıktan sonra 15 saniye bekleyin ve modeminizi açın.
  2. İnternet kablolarınızı detaylı bir şekilde kontrol etmenizi öneriyoruz. Kablolar masanın köşesine sıkışıp ezilmiş veya kopmuş olabilir bu yüzden internet kablolarını kontrol etmeyi unutmayın.
  3. Modeme bağlı olan tüm kabloları çıkartıp tekrar takın ve internet bağlantınızın olup olmadığını kontrol edin. 
  4. Eğer laptop kullanıyorsanız wifi de sorun olabilir. Laptopunuzu modeminize wifi yoluyla değil de kablo ile direkt bağlayın ve internetinizi tekrar kontrol edin.
  5. İnternet faturanızı yatırıp yatırmadığınızdan emin olun.
  6. Modem'de bulunan modem resetleme tuşu ile modeminizi resetleyin. Bu işlemi yapmadan önce modem arayüzündeki kullanıcı bilgilerinizi bir yere not etmeyi sakın unutmayın.

Son olarak yaşadığınız kırmızı internet ışığı sorunu geçici bir sorun olabilir. Bulunduğunuz bölgede bir altyapı çalışması olduğu zaman internetiniz kısa süreli de olsa tamamen kesilir ve modeminizin internet ışığı kırmızı yanar. Bu sorunun net ve kesin çözümü internet sağlayıcınızın iletişim numarasını arayıp detaylı bir şekilde bilgi almaktır. Aşağıda popüler internet sağlayıcıların iletişim numaralarını bulabilirsiniz.

Modemin İnternet Işığı Kırmızı Yanıyor

İnternet Teknik Destek Hatları;

  • Türk Telekom; 444 0 375
  • Turkcell Superonline; 0 850 222 1 222
  • Vodafone; 0850 542 0 542
  • TurkNet; 0212 703 43 71
  • Netspeed; 444 0 217
  • Kablonet; 0 850 804 4444
  • Millenicom; 0850 333 0 333 - 0850 433 04 03

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum