Miray Akay Kimdir

Halam Geldi isimli filmde canlandırdığı Reyhan karakteri ile dikkatleri üzerine çeken Miray Akay, 2001'de İstanbul'da dünyaya geldi.
Miray Akay Kimdir

Miray Akay Biyografisi

Annesi Ukraynalı babası Türk olan Miray Akay, İstanbul'da dünyaya geldi. Çok ufak yaşlardan bu yana oyunculukla ilgilenen Miray Akay, kamera karşısına ilk kez Bitmeyen Şarkı isimli dizide yer aldı. Halam Geldi isimli filmde canlandırdığı Reyhan karateri ile dikkatleri üzerine çekti. Günümüzde ise Güneşin Kızları isimli dizide Peri karakterini canlandırmaktadır. 

miray-akay3.jpg

2013'te 20 Dakika isimli dizide yer aldı. Dizi, karısının bir anda büyük bir suçlu olduğunu öğrenen ve onu kurtarmak için uğraşan bir adamın yaşadıklarının anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise İlker Aksum, Tuba Büyüküstün, Bülent Emin Yarar, İpek Bilgin ve Müjde Uzman yer aldı. Ardından Balık isimli filmde Deniz karakterini canlandırdı. Film, kızını iyileştirmek için hiç olmadık işlere bulaşan bir adamın yaşadıklarını anlatıyor. Derviş Zaim'in yönetmenliğini yaptığı filmin başrollerinde ise Bülent İnal, Sanem Çelik, Miray Akay ve Rıza Sönmez yer aldı. 

miray-akay5.jpg

2014'te Benim Adım Gültepe isimli dizide Gülten karakterini canlandırdı. Dizi, kocasının hapishaneye düşmesinden sonra tek başına hayatta kalmaya çalışan bir kadının yaşadıklarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Mete Horozoğlu, Ayça Bingöl, Ekin Koç, İlker Kızmaz, Evrim Alasya ve Tolga Sarıtaş yer aldı. 2015'te Güneşin Kızları isimli dizide Peri karakterini canlandırdı. Dizi, ikinci evliliğini yapan Güneş isimli bir kadının, yeni evlendiği adamla yaşadıklarnı ve kızları ile olan ilişkisini anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Evrim Alasya, Emre Kınay, Hande Erçel, Miray Akay, Berk Atan ve Burcu Özbek yer aldı. 

Genç oyuncu, başrollerini Ece Uslu, Cansel Elçin'in paylaştığı  Dayan Yüreğim adlı dizide Nazlı karakterini canlandırmaktadır. 

 

Miray Akay'ın Yer Aldığı Dizi ve Filmleri

  • Dayan Yüreğim
  •  Güneşin Kızları-2015
  •  Benim Adım Gültepe-2014
  •  Kelebeğin Rüyası -2013
  •  Halam Geldi -2013
  •  Balık -2013
  •  20 Dakika-2013
  •  Eve Dönüş: Sarıkamış 1915 -2012
  •  Bitmeyen Şarkı -2010

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.