Minneapolis'te Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

ABD Minnesota Eyaleti'nin yaklaşık 400 bin nüfusa sahip olan kenti Minneapolis tarihi, turistik ve kültürel açıdan zengindir. Minneapolis seyahatiniz için şehrin gezi rehberini sizler için derledik.
Minneapolis'te Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Mill Şehir Müzesi

Minnesota'nın en turistik yerlerinden biri olan Mill Şehir Müzesi 1879 yılında açılmıştır. Mimar Tom Meyer'in tasarladığı kurum binası Amerikan Ulusal Tarihi Yerleri listesinde bulunuyor. Tarihsel bir toplum müzesi karakteri taşıyan kurum, eski bir değirmen kompleksinde faaliyet gösteriyor. Mississippi Nehri kıyısındaki tarihi binada Minneapolis'in geçmişine dair değirmen makineleri, su laboratuvarı ve pişirme bölümlerine ait sergiler bulunmaktadır. Minneapolis gezi rehberinizin ilk sırasında buram buram tarih kokan bu eski yapının barındırdığı Mill Şehir Müzesi olmalı.

mill-sehir-muzesi.jpg

 

Walker Sanat Merkezi

walker-sanat-muzesi.jpg

Minneapolis şehrinde bulunan Walker Sanat Müzesi, Minnesota Eyaleti'nin en değerli çağdaş sanat müzelerinden biridir. Adını kurucusu Thomas Barlow Walker'den alan merkez, 1879 yılından bu yana faaliyetini sürdürmektedir. Aynı zamanda ABD'nin en büyük 5 modern sanat müzesinden biri olarak ünlüdür. Matthew Barney, Robert Gober, Jasper Johns, Ellsworth Kelly, Sherrie Levine gibi sanatçıların özgün çalışmalarının yer aldığı merkezde mükemmel baskı, dekorasyon ve tablo eserleri göz doldurmaktadır. Minneapolis seyahatine çıkan çağdaş sanat tutkunlarının Walker Sanat Merkezi'ni ziyaret etmeden kentten ayrılmamalarını tavsiye ediyoruz.

 

Minnehaha Park

minnehaha-park.jpeg

Bölge Mississippi Nehir ve Ulusal Rekreasyon Alanı Milli Park Servisi içindeki Minnehaha Şelallerini içeren mükemmel bir kamusal kent parkı alanıdır. Ünlü peyzaj mimarı Horace tarafından tasarlanan park, 1849 yılında Yunan Revival, Georgian ve Victorian tarzlarıyla oluşturulmuştur. 1969 yılından itibaren Amerikan Ulusal Tarihi Yerleri listesinde bulunan muhteşem bölge her yıl yüz binlerce kişiyi büyülemektedir. Özellikle turistlerin yoğun ilgi gösterdiği Minnehaha Park, yıllık 850 bin civarında ziyaretçi potansiyeline sahiptir. Ayrıca kentin içerisinde huzur veren ve efsunlayıcı manzaralarıyla en fazla fotoğraflanan yeridir. Amatör ve profesyonel fotoğrafçıları da ağırlayan park Minneapolis'in gezilecek yerleri arasında bulunuyor.

 

Amerikan İsveçli Enstitüsü

amerikan-isvecli-enstitusu.jpg

1885 ve 1915 yılları arasında Amerika'ya yaklaşık 1,2 milyon İsveçli göçü olmuştur. Bu insanlar daha önceleri Şikago ve Midwest bölgelerinde yaşamışlardır. Ardından Minnesota bölgesine yerleşmişlerdir. Amerika'da yaşayan soydaşlarıyla aile kuran İsveçliler Şikago bölgesindeki nüfuslarıyla İsveç'in başkenti Stockholm'den sonra dünyada en fazla İsveçli'nin yaşadığı merkez oldu. Tarihi enstitüde İskandinav kültürüne ait ögeler, sanatsal ve mimari çalışmaları barındırmakla yanaşı başarılı eğitim programları sayesinde önem kazanmaktadır. Amerikan İsveçli Enstitüsü Minneapolis'in muhakkak görülmesi gereken yerleri arasında listelenmektedir.

 

Calhoun Gölü

calhoun-golu.jpg

Minneapolis'teki göllerin en büyüğüdür. Tam 162 hektarlık alana yayılan gölün ortalama derinliği 25 metre civarındadır. İsles Gölü ile birbirini besleyen göl bisiklet ve yürüyüş parkurları ve şehir parkı arazileri ile çevrili olan bölge açık hava aktiviteleri için Minneapolis'in en popüler alanlarından biri olarak bilinmektedir. Vatandaşlara piknik, dinlenme, atletizm ve yelken gibi faaliyetler sunan göl, sunduğu manzaralarla insanları mest ediyor. 10'a yakın balık türünü de barındıran Calhoun Gölü balıkçılık faaliyetleri açısından da son derece önemlidir. Minesota seyahatinizde masmavi bir göl görmek istiyorsanız kentin turistik yerleri arasında değerli bir konuma sahip olan bu gölü keşfetmelisiniz.

 

Minneapolis Heykel Bahçesi

minnepolis-heykel-bahcesi.jpg

Amerika Birleşik Devletleri, Minneapolis kentinde alışılmışın dışında tasarlanmış bir parktır. Walker Sanat Müzesi yakınında bulunan Minneapolis Heykel Bahçesi Minneapolis Park ve Rekreasyon Kurulu'nun koordineli çalışmasıyla yönetilmektedir. Periyodik olarak taşınan 40 civarında kalıcı ve geçici parçaları ile ülkenin en büyük kentsel heykel bahçelerinden biri olarak adından sıkça söz ettirmektedir. Bahçenin merkezinde karı koca, Claes Oldenburg ve Coosje van Bruggen tarafından tasarlanan Kaşık Köprü ve Kiraz Çeşmesi tasarımı önemli bir sembol haline gelmiştir. Ayrıca diğer sanatçılar tarafından tasarlanan köprüler ve heykeller de ilgi gösrmektedir. Minnesota'nın en turistik yerlerinden biri olan Minneapolis Heykel Bahçesi'nin size vereceği heyecanı tatmalısınız.

 

Washburn Park Su Kulesi

washburn-park-su-kulesi.jpg

Tangletown mahallesi içinde bulunan kule, 20. yüzyıl Minneapolis mimarisinin dönüm noktalarından biri olarak kabul edilmektedir. Mimar Harry Wild Jones tarafından dizayn edilen ve 1939 yılında açılan yapı bölgenin yüksek noktalarından birine konuşlandırılmıştır. Eşsiz kulenin yapımında modern hidro-mühendislik yöntemleri uygulanmıştır. Etrafı demir korumalıklarla çevrili olan beton kulenin üzerinde birkaç heykel figürü de göze çarpıyor. Washburn Park Su Kulesi'ni de farklı özellikler yansıttığından Minneapolis seyahatiniz için gezi rehberinizde bulundurmalısınız.

 

Bizim Leydi Lourdes Katolik Kilisesi

bizim-leydi-lourdes-katolik-kilisesi.JPG

Doğu Mississippi Nehri'nin doğu yakasında bulunan Roma Katolik kilisesi kentin başpiskoposluk merkezi olarak hizmet vermektedir. Bu yapı şehrin halen kullanıma açık olan en eski kilisesi statüsüyle Anthony Şelalesi Tarihi Yerleri'nin bir parçasıdır. 1854 ve 1857 yılları arasında inşa edilen manevi yapı, Neo-Gotik ve Yunan Canlandırmacılığı mimari izleri taşımaktadır. Genel olarak mimarisi bölgenin alışık olmadığı bir kombinasyon içermektedir. Kilise Minneapolis'in gezilecek yerleri içinde gösterilmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.