Minik Özge'ye Doktordan Kötü Haber

Henüz 6,5 aylıkken prematüre doğan, yanlış iğne tedavisi sebebi ile bacağı kesildikten sonra yürümeyi 3,5 yaşında protez bacak ile öğrenen minik Özge'ye kötü haber geldi. Prof. Dr. Ömer Özkan, Özge'ye bacak naklinin tıbbi olarak mümkün olmadığını aktardı.
Minik Özge'ye Doktordan Kötü Haber

Antalya'da henüz 6,5 aylıkken prematüre doğan ve yanlış iğne tedavisi sebebi ile bacağı kesildikten sonra yürümeyi protez bacak ile 3,5 yaşında öğrenen minik Özge'ye kötü haber geldi. 

Ali İhsan Yıldırım, kızının yeniden bacağına kavuşması umudu ile kol ve bacak nakillerinde dünyaca tanınan bir isim olan Akdeniz Üniversitesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan ile görüşmeye geldi. Ancak Özkan, yapılan incelemeler sonucu minik Özge'ye bacak naklinin tıbbi olarak mümkün olmadığını belirtti. 

Özge'nin daha önce de hastası olduğunu söyleyen Özkan, bacak naklinin mümkün olmadığının altını çizerek, "Şu an için nakil söz konusu değil. Gelecekte ne olur onları bilmiyoruz ama şu an için ne mevzuat uygun ne de tıbbi olarak uygun değil. Ama çocuk hayata kazandırılıp adapte edilebilir, bununla ilgili birkaç yerle ben de görüştüm. Özge'ye de bireysel olarak yardımcı olacaklar" dedi.

Minik Özge ile ilgili basında çıkan haberlerden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan, aileyi arayarak devletin tüm imkanlarının Özge için seferber edileceğini iletmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.