Milli Keskin Nişancı Tüfeğimiz: JMK Bora-12

Türk mühendisleri tarafından tasarlanan ve üretilen milli keskin nişancı tüfeğimiz JMK BORA-12, tüm dünyayı kendine hayran bıraktı. Şuana kadarki en güçlü keskin nişancı tüfeklerinden kat kat daha etkili olan milli tüfeğimizin tüm detayları haberimizde...
Milli Keskin Nişancı Tüfeğimiz: JMK Bora-12

Makine ve Kimya Enstitüsü (MKE) tarafından 2004 yılında başlanan ilk yerli tüfek projesi, 2009 yılında tamamlandı. 5 yıllık süre içerisinde Amerika, Avrupa ve Afrika ülkelerinin katıldığı testlerden tam not alarak başarıyla geçti.

keskin-nisanci.jpg

Tamamen Türk mühendisler tarafından üretilen ilk keskin nişancı tüfeğimizin ismi JMK BORA-12 olarak kararlaştırıldı. Jandarma operasyon birlikleri tarafından kullanılan JMK BORA-12 milli tüfeğimiz, kısa sürede dış ülkelerden büyük ilgi görmeye başladı. Şu an Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından kullanılan JMK BORA-12 milli tüfeğimiz, her türlü operasyonda kullanılabilmesi için yüksek kullanım etkinliğine sahip olacak şekilde tasarlandı.

jmk-bora-12.jpg

Tasarımı ve üretimi Kırıkkale’de yapılan ve tamamen Türk yapımı olan JMK BORA-12 tüfeği, geçtiğimiz yıllarda uluslararası keskin nişancı tüfeği yarışmasına katıldı. Amerika ve İngiltere başta olmak üzere dünyanın önde gelen keskin nişancı tüfekleri yarışmada boy gösterdi. Gece ve gündüz her parkurda yapılan atışlardan sonra dünyanın en iyi keskin nişancı tüfeği belirlendi. İşte ilk 3’e giren keskin nişancı tüfekleri:

3- Accuracy International AS50 (İngiltere):8.7 puan

2- M39 Enhanced Marksman Rifle (ABD): 9.1 puan

1-  JMK BORA-12 (Türkiye): 9.8 puan  

milli-tufek.jpg

Dünyanın en gelişmiş keskin nişancı tüfeklerine karşı milli tüfeğimiz JMK BORA-12 büyük bir üstünlük sağladı. İşte dünyanın yeni gözde tüfeği JMK BORA-12’nin özellikleri şöyle:

Özellikler

  • Ağırlık:4.8 kg, 6400 g (Boş Şarjörlü)
  • Uzunluk:1080 mm
  • Mühimmat: 7.62x51mm NATO
  • Atış hızı: 860m/sn
  • Kullanılan Fişek:(LAPUA HPS 170 grain)
  • Azami menzil:1200 m
  • Dipçik Boy Mesafe Ayarı Özelliği
  • Kaynak (Elmacık Kemiği – Tüfek Temas Noktası) Bölgesi Yükseklik Ayarı Özelliği
  • Tetik Ve Kabza Arası Mesafe Ayarı Özelliği

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.