Mikrofon Çeşitleri Nelerdir? Hangi Markalar Tercih Edilir?

Ses dalgalarını elektriksel titreşime çeviren mikrofonları ve tüm çeşitlerini bu yazımızda sizler için inceledik.
Mikrofon Çeşitleri Nelerdir? Hangi Markalar Tercih Edilir?

Ses dalgalarını, elektrik sinyaline dönüştürerek sesi yakalayan cihaz olan mikrofon, analog sinyal olarak yükseltilebildiği gibi, bilgisayar ya da farklı dijital ses cihazlarıyla işlenerek, dijital sinyal haline dönüştürülebilmektedir.

Hemen her mikrofon aynı temel işlevi yerine getirir ve sesi farklı şekillerde yakalarlar. Bu yüzden birden fazla mikrofon sınıfı vardır.

En yaygın kullanılan mikrofon tipleri;

  • Dinamik mikrofonlar
  • Kondenserler
  • Şerit mikrofonlar olarak ayrılır.

Mikrofonların ses yakalamak için sınıfları bulunurken, yön desenleri de birbirinden farklıdır.

  • Kardioid ses kalıbı: Sesi bir yönden yakalar, kalp ya da fasulye şekillidir. Vokalleri ya da tek bir enstrümanı kaydetmek için kullanılır.
  • Çift yönlü ses kalıbı: Sesi iki ayrı yönden alır. İki farklı kaynaktan ses kaydı yapmak ya da yankıyı toplamak için kullanılmaktadır.
  • Çok yönlü ses kalıbı: Sesi her yönden yakalar. Dairesel desen genellikle vokalist grupları ya da ortam seslerini kayıt altına almak için kullanılmaktadır.

Yonka Müzik Market, farklı mikrofon çeşitlerini stoğunda bulundururken, en kaliteli ve en yaygın mikrofon markaları için, uygun satış fiyatını sunmaktadır. Web site linkimizden tüm mikrofon çeşitlerimizi görebilir, 0342 606 03 03 numaralı müşteri hizmetleri hattımızdan bizlere ulaşabilirsiniz.


Dinamik Mikrofonlar

Hareketli bobin mikrofonları olarak da adlandırılan dinamik mikrofonlar, anlaşılması en kolay mikrofonlardır. Temel olarak bir hoparlöre benzer. Ses dalgalarının mikrofona çarpması sonrasında, membran des dalgalarının ritmine göre hareketlenir.

Hareketli bobin mikrofonları, genellikle sahne için en uygun mikrofonlardır. Sağlamdır ve harici güç gerektirmez. En yaygın mikrofon tipi olan dinamik mikrofonlar, profesyonel stüdyolarda da rahatlıkla kullanılmaktadır.

Dinamik mikrofon özellikleri;

  • Daha uygun fiyatlıdır.
  • Daha dayanıklıdır.
  • Güç kaynağına ihtiyacı yoktur.
  • Canlı performansa uygundur.

Dinamik mikrofonlar; vokaller, kayıt davulları ve gitar amfileri için kullanılan, çok yönlü mikrofonlardır. En yaygın kullanılan türleri Shure SM57 ve Shure SM58 modelidir.


Kondenser Mikrofonlar

Kondenser mikrofonlar, oldukça hassas mikrofonlardır. Ses basıncıyla titreşen ve ses sinyalini meydana getirmek için, iletken bir diyafram kullanılır. Sesin daha fazla yükselmesine karşı hassaslığını gösterir. Bu yüzden gitar amplifikatörlerini yakın kayıt altına almak için uygun değildir.

Çok hassas mikrofonlar olmasının yanında yoğunlaştırıcı mikrofonla, çok daha doğal ve pürüzsüz ses kaydı elde edilmektedir. Lastvoice kondenser stüdyo mikrofon, Yonka Müzik Market olarak tavsiye edeceğimiz, kondenser mikrofonlar arasındadır.

Kondenser mikrofonlar;

  • Vokal ya da akustik gitar kayıtlarında kullanılır.
  • Piyano ve akustik gitarlarda hassas kayıt yapar ve en küçük ayrıntıyı yakalar.
  • Güç kaynağı gerektirir.

Müzik sektöründe diğer kaliteli ve yaygın kondenser mikrofonlar arasında ise AKG D5 serisi gelmektedir.


Şerit Mikrofonlar

Şerif mikrofonlar; kayıt uzmanları için ve genel olarak kayıtlarında vintage ses isteyenler için uygun olan mikrofonlardır. Şerit mikrofonlar, bulundukları ortamdaki sesleri kaydeder. Nefesli ya da tellerden çıkan daha yüksek notaları doğru şekilde kayıt altına alır.

Şerit mikrofonlar, çok çeşitli akustik enstrümanları, profesyonel şekilde kayıt altına almak isteyenler için oldukça idealdir. Aktif şerit mikrofon ve pasif şerit mikrofon olarak iki çeşidi bulunur.

Şerit mikrofonlar;

  • Son derece hassas mikrofonlardır.
  • Vokaller, korolar, piyano, telli ve nefesli çalgıların kayıtlarında harikadır.
  • Bir oda içindeki tüm enstrümanları kayıt altına alabilir.
  • Oldukça yüksek maliyetlidir.

AEA şerit mikrofonları; RCA 44BX, AEA R44C, N22, kardioid KU5A, R92, şerit mikrofonlara verilebilecek, mikrofon markalarındandır.


Youtuber PC Bilgisayar Kayıt Mikrofonları

Condenser mikrofon kategorisinin, günümüzde en çok PC bilgisayarda bilgisayar mikrofonu modeli olarak bilenen Youtuber PC bilgisayar kayıt mikrofonları; 1 adet condenser mikrofon, mikrofon süngeri, 2 adet 3.5mm’lik kısa ara kablo ve 1 adet kamera bağlantı aparatına sahiptir.

Kamera, fotoğraf makineleri, telefon, bilgisayar ile uyumlu olan youtuber kayıt mikrofonları, çok yönlü kardioid mikrofon özelliğini taşımaktadır. Yonka Müzik Market olarak Midex CMR-105 youtuber kayıt mikrofonlarını tavsiye ediyoruz. Yonkamuzikmarket.com linkinden tüm mikrofon çeşitlerimizi görebilir, isteğinize ve beklentilerinize uygun olan mikrofon çeşitleri ve aksesuarlarını, en uygun fiyatlarla marketimizden temin edebilirsiniz.


Youtuber Yaka Mikrofonları

Youtuber yaka mikrofonları, günümüzde birçok youtuber tarafından kullanılmaktadır. Yonca Müzik Market olarak yaka mikrofonlarında Hepa Merz youtuber yaka mikrofonlarını tavsiye ediyoruz.

Hepa Merz; telefonda, bilgisayarda, kamerada, fotoğraf makinesinde, ses kayıt cihazlarında, tablet, IPad, amfi, mikser gibi birçok farklı cihazda rahatlıkla uyum sağlayan, en popüler yaka mikrofonudur.

Pürüzsüz ses kalitesi ile kulaklarınızın sağlığını düşünen Hepa Merz yaka mikrofonları, ultra profesyonel deneyim sunmakla beraber, beklentilerinizi de en üst seviyede karşılamaktadır.

Yaka mikrofonları İçin: https://www.yonkamuzikmarket.com/yaka-mikrofonlari


Kablolu Mikrofonlar

Kablolu mikrofon, adından da anlaşılacağı üzere, mikrofon girişinde kablo bağlantısı bulunan, dinamik ve tek yön kablolu mikrofonlardır. Camiler, okullar, toplantı salonları gibi yerlerde kullanılan kablolu mikrofonlar, son zamanlarda oldukça popüler olan karaoke sistemlerinde de tercih edilmektedir.

Ekonomik olması, kurulumunun kolay olması, diğer mikrofon ürünlerine göre daha uygun fiyatlı olması dolayısıyla oldukça yaygın olan kablolu mikrofonlar, birçok kişinin gözünde profesyonel mikrofon olarak da tanımlanmaktadır.

Kablolu mikrofonlar;

  • El tipi kablolu mikrofon
  • Masa tipi kablolu mikrofon
  • Kafa tipi kablolu mikrofon
  • Yaka tipi kablolu mikrofon
  • Dinamik kablolu mikrofon
  • Condenser kablolu mikrofon türleri bulunmaktadır.

Aynı zamanda kullanım yeri ve amacına göre; gişe tipi kablolu mikrofon, mike tipi kablolu mikrofon, anons mikrofonu gibi türleri de bulunmaktadır.


Twitch Yayıncı Mikrofonları

Yayıncı mikrofonları, condenser olarak tanımlanan stüdyo kayıt mikrofonu olarak bilinmektedir. En çok talep edilen mikrofon türlerindendir. Ses kalitesini ve ses detaylarını, en ince ayrıntısına kadar tanıyan yayıncı mikrofonları; youtuberler, radyocular, video çekimi yapan kişilerin kullandıkları, özellikle dış çekimlerde ses performansının en iyi şekilde algılanabilmesi için kullanılan mikrofonlardır.

Yonka Müzik Market, online mağazasında beklentilerinize ve ihtiyaçlarınıza uygun mikrofon çeşitlerini bulundurmakta ve en uygun fiyatlarla ve hizmet kalitesiyle satışını sağlamaktadır. Günümüzde en çok kullanılan yayıncı mikrofonları arasında Bm300 ve Bm800 yayıncı mikrofonları vardır.


Boom Mikrofonlar

Ülkemizde zürafa olarak adlandırılan boom mikrofonlar, genel olarak condenser kapsül içinde bulunan mikrofonlardır. Geniş alanda ortam seslerini algılar. İç ve dış çekim alanlarında, oyuncuların seslerini yakın mesafeden kayıt altına almaya yarayan mikrofonlardır.

Çekim sırasında özel bir kol tarafından idare edilerek kullanılır. Çevre seslerine daha az duyarlıdır ve titreşme, rüzgâr gibi faktörlerden etkilenmemesi için, özel bir yalıtımla kaplanmıştır.

Boom mikrofonlar shotgun mikrofon olarak da bilinmektedir. Shotgun mikrofonlar, silindirik ince uzun yapıya sahiptir. Yandan ve arkasından gelen sesleri en az seviyede tutarken, önden gelen seslere karşı hassastır.

Boom mikrofon çeşitleri arasında;

  • Olta boom mikrofon: Elde tutularak, istenilen noktadan sesleri alır.
  • Zürafa boom mikrofon: Üç ayaklı bir aparat üzerine yerleştirilerek hareket halinde kullanılır. Üç ayaklı aparatın ayaklarının sabit konumda olması durumunda, boom çubuğu da sabit kalmaktadır.
  • Boom arabaları: Sürekli hareketlilik sağlar. Geniş alanlara ve yüksek seviyelere uzayıp kısalabilen bir mekanizmaya sahiptir. Diğerlerine göre biraz daha maliyetlidir.

Shure Mikrofonlar

Profesyonellerin kullandığı mikrofonlar arasında yerini alan shure mikrofonlar, sahnede vokal uygulamalarında tercih edilmektedir. En çok tercih edilen shure mikrofonlar arasında, Shure SM58 bulunmaktadır.

Ses performansının en üst seviyede olduğu shure mikrofonlar; canlı performanslarda, stüdyo kayıtlarında kullanılmaktadır. Aynı zamanda Shure SM58 model mikrofonlar, profesyonel kablolu mikrofon grubundadır.

Shure mikrofonlar;

  • Açma kapama anahtarı bulunur.
  • 50Hz-14kHz aralığında frekansa sahiptir.
  • Stüdyo ve vokal ses kayıtlarında kullanılır.
  • Dış alan seslerini en aza indirir.
  • Pürüzsüz ses deneyimi yaşatır.
  • 296 gr ağırlığa sahiptir.

Shure SM58 modelleri, kablolu ve kablosuz olarak Yonka Müzik Market online mağazasında satışa sunulmaktadır.

Yonka Müzik Market, isterseniz dış alan seslerinde isterseniz stüdyo çekimlerinizde ya da farklı mekân çekimlerinizde kullanabileceğiniz, profesyonel ve kaliteli mikrofon marka ve çeşitleriyle, en uygun fiyatı müşterilerine sunmaktadır.

Yonka Müzik Market web sitesinde üyeliğinizi başlattığınız andan itibaren kredi kartına vade farksız 6 taksit olanağından yararlanabilir, müzik aletlerinde %40’a varan indirimlerden yararlanabilir, saat 16.00’ya kadar verilen siparişlerde aynı gün kargo imkânından yararlanabilirsiniz.

Tüm Mikrofonlar İçin: https://www.yonkamuzikmarket.com/mikrofon-fiyatlari

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.