Microsoft'tan 37 Dolarlık Telefon

Dünyanın en büyük teknoloji firması olarak anılan Microsoft internet odaklı Nokia 222’yi tanıttı.
Microsoft'tan 37 Dolarlık Telefon

Nokia’nın akıllı telefon pazardaki yerini satın alan Microsoft günümüz telefonlarının aksine tuş takımlı ve gayet sade bir telefonla karşımıza çıktı. Giriş seviyesi olarak kabul edilen ve Nokia 222 adını alan cihazın internet odaklı olarak üretildiği açıklandı.

Nokia 222 tasarımıyla görenleri adeta geçmişe götürdü. Üzerinde tuş takımı bulunan cihazın işletim sistemi ise Nokia Series 30+. Günümüz telefonlarını yüksek çözünürlüğüne ve dokunmatik ekranlarına tam zıt şekilde üretilen cihaz üzerinde 2,4 inç boyutunda 320x240 piksel çözünürlüklü bir ekran taşıyor.

Nokia 222

Yeni teknolojiden de yararlanılan telefonda MSN Weather gibi hava durumu uygulamasının yanı sıra sosyal medya uygulamaları olan Facebook, Skype ve Twitter da yüklü şekilde geliyor. Ön kamerası bulunmayan cihaz arka kısmında 2 megapiksellik günümüz koşullarına göre oldukça düşük bir kamerayla geliyor.

Nokia 222

Cihazın en büyük avantajı ise batarya süresi. 29 gün bekleme süresi ve 20 saat konuşma süresi sunan telefon günümüz telefonlarına bu özelliğiyle adeta meydan okuyor. Nokia 222 aynı zamanda 32 GB’a kadar microSD kart desteği de sunuyor. Cihaz bluetooth, micro USB ve 3.5 mm kulaklık bağlantıları da sunuyor.

Önümüzdeki ay piyasaya çıkacak olan yeni Nokia 222’nin fiyat etiketi ise 37 dolar olarak açıkladı.

Yeni Nokia 222

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.