Microsoft Surface Pro 4 İncelemesi

Microsoft' un en yeni ve en gelişmiş tableti olan Surface Pro 4 teknik özellikleri neler? Yeni tablet kullanıcılara neler sunuyor? İşte tüm detaylarıyla Microsoft Surface Pro 4 incelemesi...
Microsoft Surface Pro 4 İncelemesi

Tablet Değil Yeni Nesil Laptop

surface-pro4-tasarim.jpg

Microsoft Surface serisi ile birlikte tablet sektörüne giriş yapmıştı. Modeller geliştikçe tablet segmentinden çıkıp daha çok tablet bilgisayar diyebileceğimiz ve gelecekte laptopların yerini alacak seviyeye ulaştı. Surface Pro 4 ile birlikte resmen inceltilmiş bilgisayar adıyla dünyaya duyuruldu.

Surface Pro 4' e baktığımızda Intel tarafından geliştirilen yeni mimari sistem Skylake ile üretildiğini görüyoruz. Skylake mimarisinin DDR4 ram bellek ile desteklendiğini ve performans anlamında Intel üretimi en verimli ve en güçlü işlemciler olduğunu, bu sayede Surface Pro 4’ ün Surface Pro 3’ e göre %30 daha hızlı olacağını ekleyelim.

surface-pro4-islemci.jpg

Intel M3, i5 ve i7 işlemcilerin tercih edilebileceği Surface Pro 4 ile birlikte 4 GB ram birlikte geliyor. İsterseniz fiyat farkı ödeyerek 8 GB ve 16 GB ram ile birlikte alabiliyorsunuz. Depolama tarafında ise 1 TB hafıza seçeneğine kadar yükseltmeniz mümkün kılınmış.

12.3 inç boyutunda 2736x1824 piksel çözünürlüğe sahip ekranı bulunan Surface Pro 4 ile birlikte Intel HD 515, Intel HD 520 ve Intel HD 540 grafik işlemcilerini tercih edebiliyorsunuz. Bu grafik seçeneklerinin sırasıyla M3, i5 ve i7 işlemciler ile birlikte geldiğini hatırlatalım.

Kameralarına baktığımızda arkada 8 MP ve önde 5 MP çözünürlüğünde kameralara yer verilmiş. Önceki modelde arka kameranın 5 MP olduğunu ve bu konuda Microsoft’ un geliştirmeye gittiğini görüyoruz. Pil ömrü konusunda Microsoft 9 saatlik kullanım sunacağını iddia ediyor.

Surface Pen ve Gelişmiş Klavye

surface-pen.jpg

Surface Pro serisinde en dikkat çeken şeylerden birisi klavye aksesuarıdır. Bu klavye ile birlikte tabletten birden laptop halini alan cihazlar kullanıcılar tarafından beğeniliyordu. Windows işletim sistemi yüklü olmasıyla normal bir bilgisayarda yapabileceğiniz her şeyi size sunabiliyor olması Surface Pro serisinin en beğenilen bir diğer özelliği…

Yine çok ince yapıda bir klavye ile gelen Surface Pro 4 ‘ ün üzerinde geliştirmeler yapan Microsoft klavyeyi inceltirken trackped alanını genişletmiş ve hassasiyeti arttırmış. Bunlara ilave olarak da klavye üzerine parmak izi okuyucu koymuş. Parmak izi okuyucu Surface Pro 4’ ünüzü daha güvenli hale getirebiliyorsunuz. Bu klavyenin Surface Pro 3 desteği sunduğunu da belirtelim.

surface-pro4-parmak-izi-001.png

Surface Pen ise yine en beğenilen diğer bir aksesuar oldu. Selefine göre daha hassas sensörle gelen kalem 1024 kademe basınç hassasiyeti ve arka tarafının silgi olarak kullanılabilmesi gibi özellikler ile karşımıza çıkıyor. Şarjlı yapısı bulunan ve Bluetooth üzerinden cihaza bağlanan Surface Pen tutumlu yapısı ile de göz dolduruyor. Kalem 1 yıl boyunca şarja ihtiyaç duymuyor. Kalemin üzerindeki tuş ile belli kısayollara ulaşabiliyorsunuz. Örneğin bir kez bastığınızda OneNote açılıyor, iki kez bastığınızda ekran görüntüsü alıyor. Basılı tuttuğunuzdaysa Microsoft’ un sesli asistanı Cortana’ yı açıyor.

Surface Pro 4 Fiyatı ve Editör Yorumu

Surface Pro 4 için bugün itibariyle ülkemizdeki satış fiyatları şöyle:

  • Surface Pro 4 M3 İşlemcili 4 GB Ram 128 GB SSD  3.699 TL
  • Surface Pro 4 i5 İşlemcili 4GB Ram 128 GB SSD     4.099 TL
  • Surface Pro 4 i5 İşlemcili 8GB Ram 256 GB SSD     5.099 TL
  • Surface Pro 4 i5 İşlemcili 8GB Ram 512 GB SSD     6.699 TL
  • Surface Pro 4 i5 İşlemcili 16GB Ram 256 GB SSD    5.999 TL
  • Surface Pro 4 i5 İşlemcili 16GB Ram 512 GB SSD    7.499 TL
  • Surface Pro 4 i7 İşlemcili 8GB Ram 256 GB SSD      6.199 TL
  • Surface Pro 4 i7 İşlemcili 16GB Ram 256 GB SSD    6.999 TL
  • Surface Pro 4 i7 İşlemcili 16GB Ram 512 GB SSD    8.399 TL
  • Surface Pro 4 i7 İşlemcili 16GB Ram  1 TB SSD      10.099 TL

Editör Yorumu: Surface Pro 4 sadece tablet değil aynı zamanda laptopdur. Windows 10 yüklü olarak gelen cihaz performans anlamında Macbook Air yerine tercih edilebilir. Fiyatlar şu an için biraz yüksek olsa da indirime gidilecektir. Profesyonel kullanıcıların tercih etmesi daha mantıklı olacaktır.

 

İlkay Engin

NeOldu.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.