Michel Preud'homme Kimdir?

Tam adı Michel Georges Jean Ghislain Preud'homme olan ancak yaygın olarak Michel Preud'homme olarak bilinen eski Belçikalı futbolcudur. Günümüzde ise teknik direktörlük görevini sürdürmektedir.
Michel Preud'homme Kimdir?

Michel Preud'homme Biyografisi

Kariyeri boyunca dünyanın en iyi kalecileri arasında yer alan Michel Preud'homme, 1994 Dünya Kupasında en iyi kaleci ödülünün sahibi oldu.

Michel Preud'homme Kulüp Kariyeri

Preud'homme, teknik direktörlük kariyeri boyunca kulüp seviyesinde Standart Liège , Mechelen ve Benfica takımlarında oynadı. Standart Liege ile 240 karşılaşmada forma giyerken, Mechelen ile 263 maçta sahne aldı. 1999 yılına kadar ise Benfica formasını giydi. Portekiz ekibinde ise 147 karşılaşmada görev aldı.

Michel Preud'homme Teknik Direktörlük Kariyeri

Michel Preud'homme, aktif futbolculuk kariyerine son verdikten sonra 2001 yılında eskiden formasını giydiği Standart Liege’nin teknik direktörlük koltuğuna oturdu. Sadece bir sezon burada görev aldıktan sonra takımdan ayrıldı. 4 sene boyunca herhangi bir takımda görev almadı ancak 2006 yılında bir kez daha Standart Liege’nin başına geçti. 2008 yılına kadar burada görev aldı.

Sonrasında ise sırasıyla  Gent, Twente, Al- Shabab ve Club Brugge takımlarıyla çalıştı. 2017 yılında Club Brugge takımından ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.