Miami'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

ABD'nin tarihi ve turistik merkezlerinden biri de Miami'dir. Kentte tarihi, turistik ve kültürel birçok miras bulunuyor. Bugünkü yazımızda Miami seyahatlerinize rehber olmak için kentin gezilip görülmesi gereken mekanlarını inceledik.
Miami'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Jungle Island (Orman Adası)

Miami'de bulunan Jungle Island Florida Eyaleti'nin en değerli interaktif hayvan parklarından biridir. 1936'da kurulan park 9 hektarlık devasa bir bölgeye yayılmıştır. Bölgenin ilk turistik alanlarından biri olması bakımından önemlidir. Daha önceleri farklı isimlerle bilinen bahçe, 2007 yılından bu yana Jungle Island adıyla anılıyor. Flamingo, penguen gibi kuşların yanı sıra sürüngenlere ev sahipliği yapmaktadır. Ayrıca dünyada türünün nadir örneklerinden aslan ve kaplan çiftleşmesinden doğan ve tam 410 kilo ağırlığındaki 'Herkül' adlı 'liger' burada yaşamaktadır. Miami seyahatinizde bu ilginç hayvanat bahçesini muhakkak gezin.

jungle-island.jpg

 

Villa Vizyaca

villa-vizyaca.jpg

Miami'nin Coconut Grove semtinde iş adamı James Deering tarafından yaptırılan şahane bir villadır. Şu anda müze olarak faaliyet gösteren yapı, 1914 ve 1923 yılları arasında inşa edilmiştir. Villa Vizyaca Paul Chalfin, F. Burrall Hoffman ve Diego Suarez'in ortak tasarımıdır. Yapımında Mediterranean Revival, Barok, İtalyan Rönesansve İtalyan Rönesans Revival gibi çeşitli mimari tarzlar uygulanmıştır. Bahçesi ile müthiş bir ahenk oluşturan şahane yapı, her yıl yüz binlerce yerli ve yabancı ziyaretçisini mest ediyor. Miaminin tarihi ve turistik yerleri arasında bulunan Villa Vizyaca gezi rehberinizde muhakkak yer almalı.

 

Miami Deniz Akvaryumu

miami-deniz-akvaryumu.jpg

Kentin en değerli eğlence alanlarından birine dönüşen bir okyanus akvaryumudur. 1955 yılında 15 hektarlık bir bölgeye konuşlandırılan Miami Deniz Akvaryumu özel teşebbüsçülerce kurulmuştur. Yüzlerce balık çeşidinden binlerce canlının bulunduğu kurum, yeryüzünün en geniş hayvan potansiyeline sahip akvaryumlarından birisi olarak şöhret elde etmiştir. Su kaplumbağaları, balina ve yunuslar, foklar, köpekbalıkları gibi türlerle burada ilgi çekici şovlar düzenlenmektedir. Aynı zamanda burada deniz ve okyanus ilmine ait bir kütüphane hizmet veriyor. Miami gezisinde her zaman ekranda gördüğünüz okyanus canlılarına yakından bakma mutluluğunu Miami Deniz Akvaryumu'nda yaşayabilirsiniz.

 

Fairchild Tropikal Botanik Bahçesi

farchild-tropikal-botanik-bahcesi.jpg

Miami'de yaşayan muhasebeci Robert H. Montgomery tarafından zevk amaçlı olarak 1936 yılında kurulmuştur. 34 hektarlık alana sahip olan bahçe, çiçekli ağaçlar ve nadir tropik bitkilerin geniş koleksiyonlarını içermektedir. İlerleyen yıllarda bahçeye öğrenme merkezi, araştırma ve koruma tesisi gibi eklemeler yapılmıştır. Bilim adamlarının ve gönüllülerin katkılarıyla biyoçeşitliliği korunan ve artırılan botanik bahçeye; mekanın kurucusu Montgomery'in arkadaşı Doktor David Fairchild'in gayretleriyle yaklaşık 20 bin bitki kazandırılmıştır. Daha sonra mango, bambu, nektarin gibi tropik bitkilerle dolan bahçe David Fairchild tarafından satın alınmış ve botanik bahçeye de onun adı verilmiştir. Miami'de gezilecek yerler listesinin ön sıralarında yer alması gereken Fairchild Botanik Bahçesi, şehrin meşhur mekanlarından olup turistlerin de gözdesidir.

 

Freedom Tower (Özgürlük Kulesi)

freedom-tower.jpg

1924 yılından inşasına başlanan Freedom Tower, 1 yıl gibi kısa bir süre zarfında tamamlanarak hizmete açılmıştır. Mimar George A. Fuller tarafından tasarlanan şaşalı kule 17 kattan ibaret olup en yüksek noktası 78 metredir. İspanyon Rönesans Revilar mimari sitiliyle oluşturulan kule şu anda Miami'nin meşhur sembollerinden biri olarak anılıyor. Amerikan tarihi mirasları arasında gösterilen tarihi kule kentin turizmine ivme kazandırmaktadır. Miami'nin meşhur mekanları arasında yer alan kuleyi Miami seyahatinizin en önemli noktalarından biri olarak düşünebilirsiniz.

 

Miami Beach (Miami Sahilleri)

miami-beach.jpg

Miami'ye bağlı Amerika Birleşik Devletleri'nin önemli bir kıyı kentidir. Atlas Okyanusu'na kıyısı olan ve 1915 yılında kurulan küçük kent 20. yüzyılın başlarından itibaren Amerika'nın en seçkin yaz tatili merkezlerinden birisi durumundadır. Dünyaca ünlü sahilleri ile tanınan Miami, her yıl milyonlarca turiste ev sahipliği yapıyor. Miami Sahilleri özellikle spor ve sanat dünyasından ünlü isimleri ağırlamakta ve medyada adından sıkça söz ettirmektedir. Miami tatiliniz yaz aylarına tesadüf ederse masmavi denizi ve kilometrelerce uzunluktaki seçkin plajlarıyla ünlenen Miami Sahilleri'nde güneşlenmenin denize girmenin tadını çıkarmalısınız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.