9 Meyve Suyunun İnanılmaz Faydaları!

Elinizdeki gazlı içeceğinizi bir kenara bırakın ve kendinize bir bardak meyve suyu doldurun. Çünkü meyve sularından sağlık fışkırıyor. İşte meyve sularının faydalarını sizler için derledik.
9 Meyve Suyunun İnanılmaz Faydaları!

Meyve Sularının Faydaları Nelerdir?

Çoğumuzun asitli ve gazlı içeceklere tercih ettiği taze meyve suları da en az meyveler kadar yararlıdır. Bazı meyve suları bizi enfeksiyonlara karşı korurken bazıları da  bağışıklık sistemimizi güçlendiriyor. İşte meyve sularının faydaları şunlardır;

meyve-sularinin-faydalari-nelerdir.jpg


Şeftali Suyunun Faydaları

Fenolik bileşikler ve beta karoten açısından zengin olan şeftali suyu, hastalıklara karşı savunma sisteminin oluşumuna yardımcı olur. Sindirim, solunum, üreme ve görme organlarını dıştan gelecek mikroplardan koruyan epitel hücrelerin çalıştırır.

seftali-suyunun-faydalari.Jpeg


Vişne Suyunun Faydaları

Stresin zararlı etkilerini azaltır. Yüksek oranda polifenolik bileşen içerdiğinden kanser ve kalp hastalıkları gibi hastalık risklerinin azaltılmasında potansiyel bir etkiye sahiptir.

visne-suyunun-faydalari-.jpg


Portakal Suyunun Faydaları

Yüksek miktarda C vitamini içeren portakal suyu, bağışıklık sisteminizi destekleyerek enfeksiyonlara karşı koruyucu etkide bulunur. Bitkisel kaynaklı besinlerdeki demirin vücudunuzda emilmesine ve vücudunuzdaki yaralanma ve kesilmelerin iyileşmesine yardım eder.

portakal-suyunun-faydalari-001.jpg


Kayısı Suyunun Faydaları

Bir bardak kayısı suyu, günlük A vitamini gereksiniminin 4-8 yaş grubu için yüzde 48’ini, 9-13 yaş grubu için yüzde 32’sini, 14 yaş ve sonrası erkekler için yüzde 21’ini, 14 yaş ve sonrası kadınlar için ise yüzde 27’sini karşılar.

kayisi-suyunun-faydalari.Jpeg


Üzüm Suyunun Faydaları

Potasyum, vitamin C, folat, fenolik ve flavonoid bileşenlerden zengindir. Hücrelere zarar veren bileşenlerin düzeyini azaltır. Kalp sağlığını ve bazı kanser türlerine karşı koruyucu ve riski azaltıcı potansiyel bir etkisi olduğu belirtilir.

uzum-suyunun-faydalari.jpg


Elma Suyunun Faydaları

Güçlü bir antioksidan kaynağıdır. Yapılan çalışmalar elma tüketiminin hücresel hasarı önleyici bir etkisi olduğu gibi bazı kanser türleri, kardiyovasküler hastalıklar, astım, tip 2 diyabet ve obezite gibi hastalık riskini azaltıcı potansiyel etkide bulunduğunu gösterir.

elma-suyunun-faydalari.jpg


Nar Suyunun Faydaları

Kalsiyum, potasyum ve içerdiği diğer bileşenlere bağlı olarak çok güçlü bir antioksidandır. Buna bağlı olarak kötü kolesterol düzeyini düşürebilir, iyi kolesterol düzeyini yükseltebilir ve koroner kalp hastalıkları riskini azaltır. Kan basıncının düşürülmesinde etkilidir. Karaciğere koruyucu etkisi vardır.

nar-suyunun-faydalari.jpg


Domates Suyunun Faydaları

Güçlü antioksidan özelliğinden dolayı zehirlenmeler ve enfeksiyonlara karşı vücudu korur. Bazı kanser türleri, katarakt ve kalp damar hastalıklarının riskini azaltıcı potansiyel etkisi vardır. Kan basıncının düşürülmesinde de etkilidir.

domates-suyunun-faydalari.jpg


Kırmızı Meyve Sularının Faydaları

Frenk üzümü, yaban mersini, frambuaz, çilek ve mürver gibi kırmızı meyveler A vitamini, C vitamini, E vitamini ve diğer bileşenler açısından çok zengindir. Bu meyveler ve onların suları vücuda girdiklerinde güçlü antioksidan aktivite gösterirler. Bu etkinlikleri ile kötü kolesterolü engelleyici ve hipertansiyon, kalp krizi ve kalp ritim bozukluğu gibi kardiovasküler hastalıkların gelişme riskini düşürücü potansiyel bir etkinlik gösterirler. Ayrıca damar içi pıhtılaşma riskini de azaltabilirler.

kirmizi-meyve-sularinin-faydalari-001.jpg

Önerilen içerik: Yaz Sıcaklarında Serinletici Meyve Suyu

UYARI !
İçeriğimizde yer alan yazılı ve görsel içerikler farklı kaynaklardan derlenerek oluşturulmuş, öneri ve bilgilendirme yazısıdır. Kesin teşhis ve tedavi niteliği taşımamaktadır. Herhangi bir sağlık sorunu karşısında mutlaka doktorunuza başvurunuz. Unutmayın sağlık sorunlarında uygulanan tedavi yöntemleri bireylerin biyolojisi, kalıtsal özellikleri, yaş, boy, kilo farklılıkları, alerjik yönleri ve bunlar gibi onlarca farklı duruma göre değişiklik gösterebilir. Sağlık sorunlarınızın tedavisinde size ancak ve ancak doktorunuz yardımcı olabilir.

NeOldu.com / Sosyal Fayda

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.