Uzmanların Mevsim Geçişlerinde Önerdiği 10 Saç Bakım Yöntemi

Mevsim geçişlerinde saçlarımız her zaman daha fazla yıpranır. İçeriğimizde saçlarınızı bu yıpranmadan koruyacak en etkili 10 yöntemi bir araya getirdik.
Uzmanların Mevsim Geçişlerinde Önerdiği 10 Saç Bakım Yöntemi

Mevsim Geçişlerinde Saç Bakımı Nasıl Olmalı?

Mevsim geçişlerinde saç neden dökülür? Mevsimlerin değişmesi ile insan vücudunun bazı yerlerinde değişimler meydana geliyor. Bu değişimlerin en çok görüldüğü bölgelerin başında ise saçlar vardır. Saçlar, yapı itibari ile hassas ve kırılgan olduğu için mevsim geçişlerinden en çok etkilenen bölgemizdir. Fakat doğru şekilde bakım yapılması halinde, bu zararlı etkileri en aza indirmek ya da ortadan kaldırmak mümkündür. Peki, mevsim geçişlerinde saç bakımı nasıl yapılmalıdır?

İşte bu dönemlerde uygulamanızı önerdiğimiz saç bakım yöntemleri…

1. Saç Dökülmesine Karşı Özel Şampuan Kullanın

mevsim geçişlerinde saç bakımı

Saçların sağlıklı kalması sadece kullanılan bakım ürünlerine bağlı değildir. Bazen gözümüzle göremediğimiz sebepler de saçlarımızın sağlığını bozabilir. Bu durumda alabileceğiniz en iyi önlem kullanacağınız şampuana dikkat etmektir. Kullandığınız şampuanın mevsim geçişlerine özel olması ve saç dökülmelerine karşı üretilmiş olmasına dikkat ederek ilk aşamayı başarılı bir şekilde geçebilirsiniz.

Uzmanlar içerisinde bol miktarda mineral ve vitaminlerin bulunduğu şampuanları bu dönemde şiddetle öneriyor. Çünkü dökülme karşıtı şampuan kullanmanız, mevsim geçişlerinde saçlarınızın zarar görmesini engellemeye yardımcı olacaktır.

İlginizi Çekebilir
Dökülme Karşıtı Şampuan Önerileri

2. Dökülme Karşıtı Bakım Kürleri Uygulayın

mevsim geçişlerinde saç bakımı

Doğanın insana sunduğu birçok mucizevi bitki vardır. Her bir bitkinin de kendine özel bir yapısı ve insana sağladığı faydalar vardır. Zeytinyağı, jojoba yağı, aloe vera jeli gibi doğanın harika bitkilerinin yağlarından yararlanarak saçlarınıza bakım yapmanız durumunda, mevsim geçişlerinin saçlarınıza zarar vermesini engelleyebilirsiniz.

Saç dökülmelerine karşı, saça canlılık ve hacim kazandıran saç bakım kürleri uygulayarak mevsim geçişlerinin size olan etkisini en aza indirebilirsiniz. Kürleri evde kendiniz yapmak için;

İlginizi Çekebilir
Evde Yapabileceğiniz Saç Bakım Kürleri

3. Saç Derisi Masajını İhmal Etmeyin

mevsim geçişlerinde saç bakımı

Özellikle kepeklenme ve saç derisi problemlerinin en yoğun şekilde yaşandığı dönem mevsim geçişleridir. Havaların birden soğuması ya da ısınması, saçlarımızda bazı reaksiyonlara neden olur. Bu durumlardan en az hasarla kurtulmak için saç derinize bakım yağları ile masaj yapmanız, saçlarınızın daha sağlıklı kalmasına yardımcı olacaktır.

Soğan kürü, sarımsak kürü ya da Hint yağı gibi saç derisini beslemeye yardımcı olan saç bakım ürünlerini saç derinize masaj yaparak uyguladığınızda, saç derinizdeki gözenekler açılmaya başlar. Bu sayede zarar görmeden mevsim geçişlerini atlatabilirsiniz. Burada saydığımız kürler ve daha fazlasına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir
Saç ve Saç Derisine İyi Gelen Bitkisel Yağlar

4. Beslenme Alışkanlığına Dikkat Edin

mevsim geçişlerinde saç bakımı

Beslenme alışkanlığının doğru ya da yanlış olması, doğrudan sağlığınızı etkiliyor. Saçların sağlıklı kalması da bir anlamda beslenme alışkanlığınıza bağlıdır. Doğru besinleri tüketmeye dikkat ederseniz ve zamanında tüketirseniz, saç sağlığınızı da koruma altına almış olursunuz. Özellikle kırmızı et ve yumurta gibi protein kaynağı olan besinleri tüketirseniz saçlarınızın sağlıklı kalmasını sağlayabilirsiniz.

Mevsim geçişlerinde saç bakım önerileri arasında uzmanların üzerinde en çok durdukları konulardan biri olan sağlıklı beslenme konusu aynı zamanda hastalıklara karşı da kendinizi koruma altına almanıza yardımcı olacaktır.

5. Evde Saç Bakım Maskesi Uygulayın

mevsim geçişlerinde saç bakımı

Saç bakım maskeleri yapılan araştırmalara göre saçların sağlıklı kalmasına en çok yardımcı olan bakım yöntemlerinden biri olarak kabul ediliyor. Zeytinyağı, jojoba yağı, argan yağı ve Hint yağı maskesi gibi doğanın sunduğu harika bitki özlerinden elde edilen saç bakım maskeleri için kuaföre para harcamanıza da gerek yok.

Evde yapabileceğiniz saç maskeleri sayesinde saçlarınızın mevsim geçişlerinde zarar görmesini önleyebilirsiniz. Ancak maske kullanmadan önce mutlaka bir uzmana danışarak fikir almanız daha doğru olacaktır.

İlginizi Çekebilir
Evde Yapabileceğiniz Saç Maskeleri

6. Saç Bakım Yağlarını Kullanmayı Unutmayın

 

Saç bakım yağlarının saça faydası çok fazladır. Mevsim geçişlerinde kullanılması gerekir. Saçın nem oranını dengeler, saçlara parlaklık verir, yumuşamasını ve şekil almasını kolaylaştırır, daha hoş, hacimli görünüme sahip olmasını sağlar, dökülmelerin önüne geçer, kırılmaları onarır, saçların daha etkili uzamasına yardımcı olur. Argan yağı, badem yağı, jojoba yağı, menekşe yağı, lavanta yağı, hindistancevizi yağı gibi yağlar mevsim geçişlerinde tercih edildiğinde saç sorunları ortadan kalkar.

İlginizi Çekebilir
En İyi Saç Bakım Yağları

7. Duş Sonrası Bakım Kremi Kullanın

 

Duş sonrasında bakım kremi kullanarak saçlara ihtiyacı olan bileşenleri sağlamanız mümkündür. Bakım kremleri saç derisinin nem oranını dengeler, ferahlamasına yardımcı olur, saç köklerini besleyerek daha gür saçlara kavuşmanızı sağlar. Ayrıca saç tellerini kalınlaştırır, saçlarınız hacimli bir görünüme bürünür.

8. Saçınıza Yüksek Isı Veren Cihazlar Tutmayın

 

Saç kurutma makineleri, saç şekillendirici aletler, fön makineleri gibi saça yüksek ısı veren cihazları kullanmak yerine havlu vb kurutma yöntemlerini deneyin. Saçlarınızı nazik bir şekilde havlu ile kurutmak yüksek ısı veren cihazlardan daha sağlıklı bir yöntemdir. Yüksek ısı saçlarda kırılmalara, kurumaya ve nem oranını kaybetmeye yol açar. Nem oranını kaybeder saçlar daha kolay dökülür.

9. Tarağınızı Saçınıza Göre Seçin

 

Taraklar saça en çok zarar veren aletlerden birisidir. Sık dişli taraklar kalın tele sahip, sert saçların kırılmasına neden olur. Seyrek ve kalın dişli bir tarak tercih ederek kalın telli, sert saçlarınızı taramanız daha sağlıklı olacaktır. Eğer ince telli, yumuşak saçlarınız için ise daha ince bir tarak tercih ederek tarayabilirsiniz.

10. Yaz Aylarında Saçlarınızı Çok Sık Yıkamayın

 

Özellikle yaz aylarında insan sürekli duşa girmek, rahatlamak ister. Her gün duş alan kişilerin saçlarındaki yağ ve nem oranı düşeceği için saçlar beslenemez bir hale gelir. Bunun sonucunda saç dökülmeleri, saç kırıkları, kepek, saç derisinde kaşıntı gibi sorunlar ortaya çıkar. Yaz aylarında saçlarınızı yıkamak yerine vücudunuza soğuk su tutabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir
Yaz Mevsiminde Saç Bakımı
Benzer İçerik Tavsiyeleri
Saç Bakımı Nasıl Yapılmalı?Saç Dökülmesi Neden Olur?

Mevsim Geçişleri İçin En İyi Saç Bakım Ürünleri Listesi

SıraMarkaFormEtkineoldu Puanı
1Diamond HairSerum/ŞampuanOnarıcı10/10
2Boom ButterMaskeBesleyici10/9.7
3Kerastase Elixir UltimeYağBesleyici10/9.8
4Urban CareTonikCanlandırıcı10/9.8
5Dax SupergroMaskeOnarıcı10/9.9
Amazon
Fiyatlarını Gör
Saç
Bakım Ürünleri
Aradığın
Fiyatları Gör

Mevsim Geçişlerinde Kullanılabilecek Saç Bakım Ürünleri Tavsiyesi

Yukarıdaki kısımda mevsim geçişlerinde saçlarınıza uygulamanız gereken bakımdan bahsettik. Bu kısımda ise mevsim geçişlerinde saçlarınızı koruyacak ürünleri inceleyeceğiz. İşte en iyi saç bakım ürünleri.

1. Diamond Hair Saç Bakım Seti

mevsim geçişlerinde kullanılabilecek saç bakım ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Diamond Hair
Saç Bakım Seti
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemize içerisinde 12 farklı bitkinin özünü bulunduran Diamond Hair'in saç bakım setiyle başlıyoruz. İçeriğindeki bu özler sayesinde saçın besin ihtiyacını karşılayıp bakımını yapan ürün aynı zamanda saçı mevsim değişikliğinden kaynaklanan yıpranmalara karşı da koruyor. Formülünde bulunan Ozon minerali sayesinde saç derisini rahatlatarak kepek gibi oluşumları önleyen ürün, bu sayede saçlarınızın daha sağlıklı olmasını destekliyor. Son olarak bu ürünün içeriğindeki keratin proteini sayesinde kırılan ve yıpranan saçların onarımını sağladığını belirtelim.

2. Herbal Science Boom Butter

mevsim geçişlerinde kullanılabilecek saç bakım ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Herbal
Saç Bakım Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

İçeriğindeki yağlar sayesinde mevsim değişikliği yüzünden kaybedilen nemi geri kazandıran Herbal Science Boom Butter, ilk kullanımdan itibaren saçlarımızın daha sağlıklı ve canlı olmasını destekliyor. Kısa süre kullanımda bile kepek ve deri döküntülerini büyük oranda azaltan ürün aynı zamanda yeni saç kökü oluşumuna da destek oluyor. Bu sayede düzenli kullanımlarda daha dolgun ve hacimli saçlara sahip olursunuz.

3. Kerastase Elixir Ultime Saç Bakım Yağı

mevsim geçişlerinde kullanılabilecek saç bakım ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Kerastase
Saç Bakım Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemize matlaşmış saçların parlaklığını 8 kata kadar arttıran Kerastase Elixir Ultimate saç bakım yağı ile devam ediyoruz. Mevsim değişikliklerinde en çok da sıcaklık değişimi saçlarımızı etkiler. Kerastase Elixir Ultimate, özel formülü sayesinde saçı bu sıcaklık değişimine karşı koruyarak yumuşaklığını ve parlaklığını korumasını sağlıyor. İlk kullanımda bile saçlara parlaklık, canlılık ve yumuşaklık kazandıran ürün, düzenli kullanımlarda daha sağlıklı saçlara kavuşmamıza destek oluyor. Ek olarak bu ürünün saçı 96 saate kadar elektriklenmeden koruduğunu belirtelim.

4. Urban Care Biotin ve Kafein İçeren Tonik

mevsim geçişlerinde kullanılabilecek saç bakım ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Urban Care
Saç Toniği
Aradığın
Fiyatı Gör

İçeriğindeki kafein sayesinde saç derisini rahatlatarak uyuyan köklerin canlanmasını sağlayan tonik, bu sayede saçlarınızın daha güçlü olmasını sağlıyor. Tüm saç tipilerine uygulanabilir olması sayesinde herkesin gönül rahatlığıyla kullanabileceği ürün, formülündeki Biotin sayesinde mevsim değişikliklerinden kaynaklanan hasarları minimuma indiriyor. Bu sayede saçlarınız her zaman sağlıklı, yumuşak ve dolgun kalır.

5. Dax Supergro

mevsim geçişlerinde kullanılabilecek saç bakım ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Dax
Saç Bakım Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemizi çok tercih edilen saç bakım yağlarından birisi olan Dax Supergro ile bitiriyoruz. Formülündeki botanik yağlar sayesinde saça nüfuz ederek besin ihtiyacını karşılayan ve bakımını yapan ürün, bu sayede saçlarımızın mevsim değişikliklerinde bile daha güçlü olmasını destekliyor. Kısa zaman içerisinde saçlarınıza yumuşaklık, parlaklık ve canlılık katan bakım yağı, düzenli kullanımlarda ise saçın hasar görmüş bölgelerini onarıyor. Ayrıca saçın nem dengesini korumasına yardımcı olan ürünün günlük veya haftalık olarak kullanılabileceğini belirtelim.

Mevsim geçişlerinde kullanılabilecek saç bakım ürünleri nelerdir?

Saçı yoğun şekilde besleyen ve onaran mevsim geçişlerinde yıpranmaktan kurtaran saç bakım ürünleri arasında; Diamond Hair Saç Bakım Seti, Herbal Science Boom Butter, Kerastase Elixir, Ultime Saç Bakım Yağı, Urban Care Biotin ve Kafein İçeren Tonik, Dax Supergro saçı canlandırdığından çokça tercih ediliyor.

Mevsim geçişlerinde saç bakımı nasıl olmalı?

Eğer mevsim geçişlerinde bile sağlıklı saçlara sahip olmak istiyorsanız;

Saç dökülmesine karşı özel şampuan kullanın, dökülme karşıtı bakım kürleri uygulayın, saç derisi masajını ihmal etmeyin, beslenme alışkanlığına dikkat edin, evde saç bakım maskesi uygulayın.

Saç en çok hangi aylarda dökülür?

Mevsime bağlı olarak dökülen saçlar en çok eylül ve ekim aylarında dökülürler. Bunun sebebi ise havaların soğumaya başlamasıyla saçın daha fazla yıpranmasıdır. Bu aylarda saça doğru bakım yapmak dökülme sorununun önüne geçecektir.

Mevsimsel dökülen saçlar yeniden çıkar mı?

Saç mevsim geçişi sebebiyle yıpranarak dökülmeye başlar ve genellikle kökten dökülür. Bu sebeple bu tarz dökülmelerde yeniden saç çıkması zordur. Bundan dolayı uzmanlar, mevsim geçişlerinde saça ihtiyacı olan bakımı yaparak dökülme probleminden kurtulmayı öneriyor.

Mevsimsel saç dökülmesi ne kadar sürer?

Mevsimsel saç dökülmelerinde süreç ortalama 2 veya 3 ay sürer. Dinlenme evresini tamamlayan saç kökleri dökülmeye başlar, dökülen kıl kökleri saçların yeniden büyüme evresine girmesiyle büyümeye başlar.

Mevsimsel saç dökülmesi nasıl anlaşılır?

Saçlarınızın gün geçtikçe daha fazla döküldüğünü görüyorsanız ve bu dökülme uzun süre boyunca devam ediyorsa mevsimsel saç dökülmesi belirtisi olabilir. Saç telleriniz inceliyorsa da mevsimsel saç dökülmelerinin meydana geldiğini anlayabilirsiniz.

<

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.