Mevlüt Pilavı Tarifi

İsminden de anlayacağınız üzere, ev hanımlarının özellikle mevlüt günlerinde yaptığı bir pilav türüdür. Pilavı tavuklu ya da etli sevenler için harika bir lezzet olan mevlüt pilavını, dışarıdan vermek yerine evinizde yapabilirsiniz.
Mevlüt Pilavı Tarifi

Mevlüt Pilavı Yaparken Kullanılacak Malzemeler

  • 3 su bardağı pirinç
  • 1 adet büyük tavuk
  • 1,5 su bardağı nohut ( haşlanmış )
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet karanfil
  • 4 çorba kaşığı tereyağı
  • 4 çay kaşığı tuz

 

Mevlüt Pilavı Nasıl Yapılır?

Yöremizin geleneksel yemeklerinden bir tanesi olan pilavın, nohut, tavuk ya da et ile birleşmesi sonucunda ortaya mevlüt pilavı çıkar. Geleneksel pirinç pilavı yapımından çok bir farkı olmayan bu lezzeti, 15 dakikada hazırlayabilir ve 20 dakika içerisinde pişirebilirsiniz. Bu eşsiz lezzeti sizler de sofranızda misafirlere sunmak isterseniz, hazırladığımız tarifi özenle okuyunuz.

 

Mevlüt Pilavı ve Adım Adım Hazırlanışı

  1. Mevlüt pilavının yapımına başladığınızda ilk olarak bütün halde olan tavuğunuzu iyice yıkayın ve hazırladığınız büyük bir tencerenin içerisine katın.
  2. Daha sonra içerisine 1 tatlı kaşığı tuz, karanfili, soyulmuş 4 parçaya bölünmüş soğan ve suyu koyup iyi bir şekilde özen göstererek karıştırın.
  3. Haşladığınız tavuğu iri parçalar halinde güzelce dilimleyin. Daha sonra pilavı yapacağınız tencerenin tereyağını koyup pirinci ekleyin ve 4 çay kaşığı tuzu da ilave edip kavurun.
  4. Üzerine 5- 6 bardak kaynar suyu ekleyip pişirmeye başlayın.
  5. Ardından, pişmesine yakın haşlanmış nohutları da ekleyin. Yuvarlak bir kaseye didiklenmiş tavuğu ilave edin. Üstüne pilavı koyup kaşık yardımıyla bastırarak düzeltin.
  6. Bu aşamadan sonra pilavı ters çevirin ve daha sonra servis edin.

AFİYET OLSUN.

NeOldu.com / Enes Som

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.