Metin Uca Kimdir

Passaparola isimli televizyon programı ile akıllarda yer eden Metin Uca, 1961’de İstanbul’da dünyaya geldi.
Metin Uca Kimdir

Metin Uca Biyografisi

Annesi Bilecik babası Hakkarili olan Metin Uca, İstanbul’da dünyaya geldi. Lise eitiminden sonra İstanbul Üniversitesi’nde Jeoloji mühendisliği üzerine eğitim aldı. Ardından tiyatro eğitimleri de almaya başladı. Medyaya ilk adımını Anadolu Ajansı’nın açtığı sınavları kazanmasıyla atan Metin Uca, daha sonra televizyon dünyasına adım attı.

 

metin-uca3.jpg

 

2000’de TRT’de televizyoncu olarak çalışmaya başladı. Daha sonra muhabirliğe yeniden dönüş yaptı. Uzun bir süre Günaydın Türkiye isimli sabah haber programında yer aldı. Ardından bir süre Ece Erken ile daha sonra ise tek başına Passaparola isimli bilgi yarışmasını sundu. Televizyonculuğunun yanı sıra seslendirme de yaptı. Bir süre mizahla ilgilenen Metin Uca, 2009’da Maydanoz isimli haber programını hazırladı ve sundu.

Başarılı televizyoncu Cumhuriyet Halk Partisi’nde aktif bir şekilde siyasi çalışmalara katıldı. 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimlerine aday olduğunu, önünde siyasi bir engelin olmadığı belirtti. 2004’te Her Tuzluğum Var Diyene Hıyarla Yetişemedim isimli ilk kitabını çıkardı. 2006’da ise Epsilon yayınlarından Yes Yerine Orrayt Demek Caiz midir Hocam? İsimli kitabını çıkardı. Kitap Türkiye’de olan aksaklıkları ve eksiklikleri eleştiriyor. Kitabın mizahi bir dizi vardı. Metin Uca 2007’de ise Tüh isimli kitabını yayınladı. Ayrıca 2009’da Suluboya isimli filmde rol aldı. Film, ressam olmak isteyen küçük bir çocuğun yaşadıklarını anlatıyor. Filmin başrollerinde ise; Sarp Alemdarolu, Haluk Bilginer, Savaş Sinçel ve Cansel Elçin yer aldı.

Yazdığı Kitaplar:

  • Her Tuzluğum Var Diyene Hıyarla Yetişemedim (2004)
  • Yes Yerine Orrayt Demek Caiz midir Hocam? (2006)
  • Tüh (2007)

Sunduğu TV Programları

  • 1999 - Günaydın Türkiye
  • 1999 - Passaparola
  • 2009 - Maydonoz

Rol Aldığı Filmler:

  • 2009 - Suluboya

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.